Sofia Ekholm
Yoga World

Hej alla finisar!

Jag ville bara titta in och önska er en fortsatt skön lördag, samt dela med mig av ett smarrigt recept på en rätt som jag och min man åt igår, nämligen ugnsrostade rödbetor smaksatta med timjan, olivolja och balsamico, serverade med en underbar getost (jag äääälskar getost!!!). Getosten var till min glädje tillverkad med vegetabilisk ystenzym istället för löpe, men fråga mig inte vad den heter. Mannen stod för inköpen och han har inte ett lika brinnande intresse för det här som jag.

Anyway – receptet hittade vi på Zetas hemsida, så även nedanstående fotografi då det inte blev några bra bilder i det romantiska skumrasket. Som ni märker bytte vi ut fetaosten mot ”geta”, samt drog ner lite på olivoljan. Runt en matsked blev det väl, helt lagom tycker jag.

Ugnsrostade rödbetor med ost. Foto: Zeta.se

Till betorna åt vi lite blandade oliver, marinerade kronärtskockor samt inmundigade ett trevligt vin av druvan sauvignon blanc (the shit till getost, enligt de som vet). Stoneleigh heter vinet och får fyra poäng av fem möjliga!

Maten, vinet, samtalet och skratten oss emellan gjorde att det blev en skön kväll och en härlig start på helgen, en kväll för både kropp och själ helt enkelt.

Annars då? Medan maken och hunden låg kvar och snusade i stugvärmen började min lördag med en stillsam promenad runt viken där vi bor, där den uppåtgående solen utgjorde en vacker kuliss tillsammans med Ölandsbron. Jag är så tacksam över att bo som vi gör, med närhet till både vatten och skog och med stan på överkomligt cykelavstånd.

Efter frukost med gröt, kaffe och tidningsläsning väntar idag en liten roadtrip innan det är dags att klä sig fin och bege sig till goda vänner på middag. Erfarenhetsmässigt kan jag säga att kvällar med just dessa vänner brukar bli fulla med trevliga samtal, skratt, god mat och dryck och sluta bra mycket senare än vad vi från början planerat. Kul då, mindre kul imorgon… 😉

Dagens practice då? Erkänner att jag ibland har svårt att ta mig tiden de dagar då jag och maken är ledig tillsammans, men jag siktar på en stunds meditation och andning innan vi far iväg på kalajs. Om inte får morgonens “moving meditation” längs vattnet duga.

Med det önskar jag er en fortsatt skön lördag!

Namaste

/S

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.