Sofia Ekholm
Yoga World

Hej!
Hur har påsken varit? Jag har fått en överdos av grillad grön sparris, umgåtts med man och släkt, hunnit med en kaffe i vårsolen i Kalmar hamn (bildbevis ovan – grymt snygg i uggs, av maken lånader solglajjor och en gigantiskt kaffe från donken. Dom sa att det var den “lilla”. En stor borde räcka till ett mindre kafferep), påtat i trädgården samt försökt slappna av. Yes, försökt.

Läs mer under ”Veckans yogautmaning” lite längre ner.

Men nu ligger en ny vecka framför oss, en kortare sådan då måndagen gick bort som röd dag. Jag har en hel del på agendan och efter fyra dagars ledigt ser jag fram emot lite struktur och vardagsliv igen.

Idag blir det en dag på kontoret, det vill säga köksbänken. Hade det inte varit påsklov hade jag kanske tagit min tillflykt till något trevligt kafé, men nu gör jag nog lugnast i att stanna hemma. Ska även försöka hinna med lite fakturering (alltid lika roligt) samt lämna pris på ett jobb. Kul jul!

• Imorgon onsdag har jag en tid inbokad med min privatlärare i yoga. Han har varit bortrest i två veckor och jag ser fram emot att få träffa honom. Vad jag inte ser fram emot lika mycket är att berätta hur jag somnar två gånger av tre när jag försöker göra andningsmeditationen soham… Känner mig som den här sköna liraren ungefär… Mer om min yogaresa och lärare tänkte jag skriva om imorgon eller på torsdag, så kika gärna in här då.

Torsdag blir det reportageskrivning samt ett möte med en himlans trevlig person från nya, fina stället Kalmarhälsan, som inriktar sig på holistisk hälsa. Ska bli spännande att höra vad tjejerna som driver det har på gång i vår, och om/hur jag kan bidra till verksamheten.

Fredag börjar jag alltid med ett lugnare globalyoga-pass och sedan blir det hem för att förbereda en intervju med en modig och stark kvinna som bor på Mallorca med sin familj. Hoppas verkligen jag hinner säga hej till henne på en kaffe eller ett glas cava när jag åker ner i början av juni. Längtaaaar! Därefter blir det födelsedagskalajs för min svägerska, vilket betyder middag och tårta med hela den sidan av familjen.

Helgen är än så länge blank, men känner jag mig själv och dem i min omgivning så lär det finnas att göra då också. Om inte annat så har jag några böcker att läsa. Bland annat så tänkte jag ta ytterligare en kik i den här igen. Jag läste den på semestern för några veckor sedan, men det är verkligen en bok som jag vill läsa igen och verkligen försöka ta in. Hoppas även kunna läsa klart Den självläkande människan av Sanna Ehdin Anandala.

• Veckans yogautmaningAtt släppa kontrollen och ta mig tid att känna efter.
Senaste veckorna har varit minst sagt galna när det kommer till jobb och aktiviteter, och jag har levt allt mer ”uppe i huvudet” än jag mår bra av. Jag har glömt att känna efter och fråga mig själv hur jag mår. Det märkte jag tydligt nu när jag hade några dagars ledigt och därmed möjlighet att varva ner. Jag säger möjlighet, för det gick inte så bra. Uppe i varv har jag varit, oförmögen att slappna av och koppla av. Jag känner fortfarande att jag inte har landat, jag är inte riktigt hemma i mig själv och behöver verkligen grunda mig. Så – andas, slappna av, känna efter och göra mjuka, avslappnande och grundande yogaövningar. Och känner jag min yogalärare rätt så blir det väl att fortsätta med soham-meditationen. I don’t like it… Men det är väl då man behöver den som mest.

Namaste
/S

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.