Sofia Ekholm
Yoga World

”Sometimes holding on does more damage than letting go”

Att släppa taget. En av de vanligaste fraserna vi yogisar svänger oss med. Så enkelt i teorin, och så svårt i praktiken.

För tänk om vi kunde släppa taget om alla föreställningar om hur saker och ting, människor och situationer ska vara. Om hur livet ska vara. Om vi kunde sluta kämpa och med ett accepterande hjärta se saker för vad de är (och att överhuvudtaget se och känna mer med hjärtat än med huvudet!!!). Att kärleksfullt och accepterande se sig själv för den man är. Att tillåta sig själv att falla, utan hårda förebråelser.

Att inse att vi inte är tillbaka på ruta ett de gånger vi snubblar och mer känner oss som en liten blöt fläck än en stark lejoninna. För ibland känns det så, som om allt har varit förgäves.

Min läxa – och kanske också din – är att jämföra och se hur jag hanterar livet nu med hur jag hanterade det för ett år sedan. Att verkligen inse att jag inte är tillbaka på ruta ett, att jag inte trots, utan tack vare, alla svårigheter och hinder har vuxit. Att det är tack vare dem jag är där jag är, och att jag tack vare de svårigheter jag nu går igenom kommer att växa ytterligare.

Som min yogalärare Louice sa i fredags: ”Trust the process”.

Namaste

/S

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.