Sofia Ekholm
Yoga World

Idag är det måndag – MEAT FREE MONDAY! Föga upphetsande blir det på svenska, där den internationella kampanjdagen för att få människor att välja mer vegetarisk mat ju kallas Köttfri måndag. Sexy.

Oavsett om man är hel- eller deltidsvegetarian kan man ju alltid behöva tips på bra mat att laga när både inspirationen och orken tryter. När jag och min man vill ha någonting rejält lilla maggen brukar vi svänga ihop en krämig svampröra med smak av vitlök och persilja, inspirerad av fantastiska matkreatören Sofia von Porats svampstrogranoff. Efter några omgångar i köket har vi dock ändrat lite på originalreceptet, som ni hittar här.

Vill ni göra som jag så behöver ni:

• 500 g champinjoner i skivor
• 1 gul lök, tärnad
• 2 pressade vitlöksklyftor
• 2 tsk olivolja
• 1 dl vatten
• 1 msk grönsaksbuljong (pulver) eller en buljontärning
• 1 tsk paprikapulver
• salt, peppar och chiliflakes, efter smak
• 6 msk Oatly iMat Fraiche eller liknande
• ½ kruka hackad persilja

Gör så här:
Stek lök, vitlök och svamp i olja i ca 5-10 minuter tills de är något mjuka. Tillsätt buljong, paprikakrydda, salt, peppar och chiliflakes och låt koka i ytterligare 5 minuter. Rör ner fraichen och hälften av persiljan. Värm upp, toppa med resterande persilja och servera med ris.

Gott, nyttigt, värmande, mättande, lättlagat, billigt, vegetariskt… The list goes on 😉

En underbar måndag och en förhoppningsvis smaklig vegomiddag önskar jag er!

Namaste

/S

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.