Sofia Ekholm
Yoga World
Eat, Travel, YogaLivsnjutningResorVegetarisktYoga

Kokosvatten-oskulden är tagen

Trots att jag har varit i både Indien, Thailand och senast i Mexico har jag ALDRIG druckit kokosvatten ur en färsk kokosnöt. Katastrof. Fråga mig inte varför, tillfället har helt enkelt aldrig uppenbarat sig. Min yogavän Sandra klunkar dock kokosvatten i tid och otid och har talat sig varm om denna dryck, så därför blev jag väldigt glad och förväntansfull när ett paket med smakprover på Vita Cocos drycker landade i lådan häromdagen.

Min man, som har druckit kokosvatten ur en nöt som barn konstaterade glatt att den naturella varianten smakade precis som han minns det, vilket jag tycker är ett alldeles ypperligt betyg. Själv tyckte jag att det var svalkande och gott, men att förklara smaken för någon som inte provat går inte. Tänker man kokosmjölk blir det liksom fel…

FullSizeRender

Jag kan tänka mig att kokosvatten är supersmarrigt en varm sommardag eller varför inte blanda i en smoothie? Eftersom den innehåller naturliga elektrolyter som natrium och kalium (samt en massa C-vitamin!!!) så kan man ju även dricka kokosvatten för att återställa vätskebalansen efter ett fysiskt ansträngande (yoga)pass, istället för att sätta i sig en industriellt tillverkad sportdryck. Personligen känner jag sällan behov av det, men för dem som gör det kan ju det vara ett alternativ.

Kul i alla fall att ha testat, och jag tackar Vita Coco för att jag äntligen blivit av med kokosvatten-oskulden! 😉

Namaste

/S

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.