Sofia Ekholm
Yoga World

Ibland tappar man bort sig själv. Man glömmer att fråga sig själv vad det är man egentligen vill och vart man egentligen är på väg.

Man ser inte att man har avvikit från den väg ens hjärta säger åt en att vandra. Antingen hamnar man lite vid sidan av innan man upptäcker att man har svängt fel och ibland vaknar man upp och upptäcker att man befinner sig käpprätt åt helvete, och att det är ganska lång väg tillbaka. Bäst i de situationerna tror jag är att sätta sig vid vägkanten, ta ett djupt andetag, vila en stund och sedan fundera över hur man bäst tar sig tillbaka till den utstakade vägen. Fortsätt inte gå och hoppas att din väg ansluter längre fram, antagligen gör den inte det. Eller så korsas vägen du nu vandrar på med ditt ödes stig med tiden, men varför gå en omväg?

Spara tid, ork och energi, både din och andras, genom att med bestämda steg återvända och sedan vara din väg trogen. Bestämda steg betyder inte alltid snabba steg, men det är inte alltid målet som är resan. Njut av resan, för vem tackar dig för att du anländer slutkörd och helt förbi, oförmögen att uppskatta det du drömt om?

Säg inte kanske om du menar nej, då stjäl du tid både från dig själv och andra. Genom att lyssna inåt, och agera därefter, praktiserar du den fjärde yaman ASTEYA – non stealing, vars innebörd är så mycket större än att bara ”inte lägga vantarna på andras ägodelar”.

Nyfiken och vill veta mer om asteya? Klicka dig in här eller eller införskaffa boken ”The Yamas & Niyamas: Exploring Yoga’s Ethical Practice” av Deborah Adele. Läsvärt.

Namaste

/S

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.