Sofia Ekholm
Yoga World

Ibland när livet känns grått, lite tråkigt och ensamt (för det gör det ibland, den som säger annat skulle jag vilja påstå antingen ljuger eller är i dålig kontakt med sina känslor, vilket i sin tur gör en oförmögen att känna äkta glädje) så är ett bra tips att skriva ner saker man är tacksam för. Det hjälper en att få lite perspektiv på livet, se saker och ting med andra ögon och därmed kanske inse att man har det ganska bra ändå.

Eftersom mina egna känslor har varit lite, för att citera prins Daniel – “all over the place” på sistone bestämde jag mig därför för att följa mitt egna råd. So here we go – Idag är jag tacksam för:

• Att jag efter äntligen ha somnat igår kväll sov gott hela natten och vaknade utvilad och i tid för att hinna pussa lite på maken innan han stack till jobbet.

• Morgonens meditations- och yogastund, där jag tycker mig lyckades skapa bra fokus (inte för att vi yogis brukar sätta etikett på saker som bra eller dåliga… Hm… Men ni förstår… 😉 )

• Schysst genomfart i båda näsborrarna under min dagliga Jala Neti, dvs nässköljning. Javisst, ibland får man vara glad för det lilla.

• Roligt och givande möte med en gammal vän över en god och näringsriktig lunch med efterföljande kaffe i solen. Livskvalitet på riktigt.

• Möttes av en glad vovve och en bra tidning i brevlådan när jag kom hem. Hunden var dock inte i brevlådan utan låg och jäste på förbjuden plats i soffan…

• Möjlighet att jobba ute på terrassen i det soliga vårvädret.

• Konstaterade att det bara är en och en halv månad innan det är dags att packa resväskan och bege sig till sydligare breddgrader.

Ni ser – när man väl kommer igång så finns det en hel del saker att vara tacksam för, stora som små.

Vad är du tacksam för?

Namaste

/S

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.