Sofia Ekholm
Yoga World

Som frilansskribent och barnfri har jag mycket tid för mig själv, vilket jag uppskattar. Vissa tidpunkter är dock mer värdefulla än andra, och fredagsmorgnarna är ofta ett sådant tillfälle då jag njuter för fulla muggar.

Oftast börjar jag fredagen med ett skönt yogapass med söta och alltid lika glada Globalyoga-fröken Louice Hagberg. För det mesta har hon en fin intention med klassen, en intention som inte sällan träffar mig rakt i hjärtat. Hur kommer det sig att hon alltid verkar veta vad just jag går igenom för tillfället? Eller känner alla som jag? Kanske är det så att varje intention tolkas olika beroende vem som hör den, där var och en kan applicera den på sitt liv där de befinner sig just nu. Antingen är det så, men mina igenkännande rysningar blir inte mindre för det.

Efter yogan rullar jag ihop min lilla matta, klär på mig ytterkläderna och säger hej då till alla bekanta ansikten innan jag styr stegen mot ett café. Ibland sitter jag inne och ibland ute, men oavsett var jag väljer att placera mig har jag alltid sällskap av en kopp gott kaffe med soyamjölk.

Och det är där och då, fortfarande inne i min lugna, härliga yogabubbla, som jag njuter som allra mest. Smaken av det värmande kaffet, känslan i kroppen, vetskapen om att jag har en produktiv vecka bakom mig och en skön helg framför mig samt de omgivande ljuden och människorna får mig att känna tillfredsställelse, ro och tacksamhet.

Genom att ge mig själv lite tid drar jag ut på yogan och får den att vara minst en timme längre än om jag hade skyndat iväg direkt. För visst är det också yoga – att smaka, dofta, andas, lyssna, betrakta och njuta?

IMG_0007

Vad händer annars i helgen då? Jag har två hellediga dagar framför mig, vilket inte tillhör vanligheterna som frilansskribent. Istället för att spana in Facebook och scrolla i Instagramflödet stup i kvarten planerar jag därför att plöja igenom den här boken, ta en tupplur eller två på sofflocket, lösa ett härligt korsord i sällskap av ett glas rött och en näve salta mandlar, prata strunt över några glas cava och sushi med en fin vän samt avsätta lite tid för meditation. Blir vädret fint kommer jag garanterat att unna mig årets första yogapass ute på terrassen, något som jag verkligen längtat efter ända sedan ifjol. Inte mycket går upp mot en serie solhälsningar till ljudet av fågelsång och doften av nyklippt gräs.

Så ha en fantastiskt helg alla fina där ute! Och till er som är på Yogagames i Göteborg kan jag bara lite “avundsglatt” säga: Njut, ha roligt och yoga så att det ryker!

Namaste

/S

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.