Sofia Ekholm
Yoga World

Varje måndag landar ett nyhetsbrev från Olof Röhlander i min inkorg. Olof beskriver sig själv som mental styrketränare och har på senaste tiden fokuserat en hel del på att njuta av livet. Han har faktiskt till och med gett ut en bok i ämnet, en bok som jag inte har läst men är väldigt nyfiken på. Den vänder sig till aktiva livsnjutare och heter Konsten att njuta av livet och ändå få saker gjorda.

Hur som helst, i dagens nyhetsbrev skrev Olof om att livet inte är ändlöst och att vi bör ta tillfället i akt att njuta så mycket som möjligt medan tid finnes. Han skriver:

“Den dag kommer då ingen dag kommer. Var inte rädd för det slutgiltiga utan låt det påminna dig om nuet. Då kan livet kännas både långt och njutbart.”

Men HUR gör man för att njuta av livet i dessa tider där allt går fort, fort, fort och där man hela tiden ska prestera och vara duktig? Olof ställer oss tre frågor:

• När utropade du senast: “Det här är livet”?

• När sa du senast: “Det här borde vi göra oftare”?

• När tänkte du senast: “Nu vill jag bara stanna tiden”?

Njutning kommer inte av sig själv, man får ligga i lite för att skapa betydelsefulla ögonblick och stunder som får hjärtat att sjunga i synk med resten av din varelse.

Så, när njuter du?

Jag älskar att läsa en bok i sällskap med min vovve och en god kopp kaffe utsträckt på soffan på terrassen. Kanske slumrar jag till ett ögonblick eller så lägger jag boken åt sidan och lyssnar på fågelkvittret.

Jag älskar att öppna en flaska gott vin tillsammans med min älskade, med vetskapen om att vi har en lång och mysig kväll framför oss med god mat och härliga samtal med mycket skratt.

Jag älskar att cykla in till stan en vacker fredagsmorgon för att därefter gå på ett skönt yogapass med efterföljande kaffe på något café där jag kan betrakta människor på väg till jobbet och själv njuta av att jag har en produktiv vecka bakom mig och en ledig helg framför mig.

För att inte tråka ut er slutar jag nu, men jag skulle kunna räkna upp en massa saker. När man väl börjar fundera på vad som ger en njutning så upptäcker man att det finns en hel del, både små och stora saker, som gör livet lite härligare.

Ha en fortsatt fin måndag och lova mig att göra åtminstone EN sak idag som du njuter av. Lova.

Namaste

/S

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.