Sofia Ekholm
Yoga World

I morse mediterade och yogade jag på terrassen för första gången på över en vecka. Under vistelsen i Palma har det blivit lite si och så med både asanas och meditation och det kändes så skönt att vara tillbaka. Tystnaden i kvarteret och den omgivande grönskan gjorde stunden magisk. I de blommande jasminbuskarna kvittrade småfåglar och i träden ut mot gatan busade två ekorrar omkring. Doften av jasmin och oljat trädäck fyllde mina näsborrar under min stund på mattan, och tankar på tacksamhet kom till mig. Att jag trots den melankolin jag kände när vi lämnade Palma faktiskt är glad över att vara hemma.

För hur mycket man än längtar iväg ibland så är det mycket som är bra (eller bättre!) här hemma. Som mitt kaffe. Mitt älskade Nespressokaffe med havremjölk. Även min vardagsfrukost bestående av bovetegröt med chia och bipollen slår den finaste hotellfrulle med hästlängder. Känslan av att vattna mina egna tomatplantor, dra handen genom de väldoftande örterna och därefter kika under bladen på smultronplantorna för att se om det är några bär på gång är också oslagbar. Meditera och yoga kan man göra var som helst, men jag har faktiskt även saknat min timslånga morgon-sadhana. Saknat att andas djupt, fokusera och gå in i mig själv. Saknat att utforska mina känslor, och inte bara känna dem. Vad glädjer mig och vad skaver? Varför?

Jag älskar Palma och ser tillbaka på en härlig vecka med sol, god mat och dryck från alla världens hörn (Palma är verkligen en stad med kulinariska ambitioner, här finns något för alla – från barnfamiljer till finsmakare av rang!), mysiga cykelturer, barhäng på trendiga skybars, katedralbesök, yoga, kvalitetstid med min man, nya bekantskaper, kändisspaning (spottade kungens syrra, prinsessan Birgitta på gatan i Palma, bara sådär!) med mera, med mera, med mera och jag är glad att jag återvänder till denna lilla Medelhavspärla några veckor.

Tills dess ämnar jag att njuta så mycket jag kan av den svenska sommaren. Och blogga. Har ni några önskemål på vad ni vill att jag ska skriva om är ni välkomna att kommentera eller mejla mig på sofia@correcto.nu  🙂

Vi hörs, finingar!

Namaste

/S

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.