Sofia Ekholm
Yoga World

 

“Yoga är det mest eleganta och lättillgängliga verktyg jag någonsin arbetat med för att förverkliga vår mänskliga potential”

Orden kommer från psykoterapeuten Hannah Lukka, som ni möter i min artikel “Pskykoterapi + yoga = sant” i senaste numret av Yoga World.

Hannah samarbetar med yogin Lars Hallén (min alldeles egna fantastiska yogalärare som tagit mig genom både himmel och helvete de senaste månaderna), som tar sig an de av hennes patienter som inte kommer längre i sin terapi genom att “bara” prata.

“Genom att tala kan patienten ska sammanhang, sätta ord på sin upplevelse samt förstå och se olika livsmönster. Men samtalet hjälper bara till en viss gräns. Känslor och upplevelser fastnar i kroppen och utan att ta hand om sina fysiska blockeringar blir det svårt att släppa de trauman man går och bär på. Genom att integrera yoga kan patienten uppleva läkeprocessen och den fysiska förändringen, hur det känns att slappna av och vara närvarande i nuet” säger Hanna.

Kort sagt – dagens människor behöver ofta hjälp med att komma i kontakt med sin kropp. Vi lever allt för mycket uppe i huvudet och ser kroppen som en separat del av vår varelse. Så är det inte, det finns bara en enhet, ett system, men så länge vi envisas med att inte se det kommer vi inte att kunna uppnå hälsa, frid och välbefinnande. Och det är just detta Hannah och Lars hjälper sina patienter att förstå, men framför att att UPPLEVA.

Låter det intressant?  Hela artikeln finns att läsa i senaste numret av Yoga World. De fina bilderna är tagna av Albin Rylander.

Namaste

/S

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.