Sofia Ekholm
Yoga World

28481

Acceptans, acceptans, acceptans…

Förra veckan handlade mycket om acceptans för min del, det kom fram både i samtal med nära och kära och som intention i det ledda yogapasset jag deltog i på fredagen. En del skulle kalla det slumpen, jag väljer att kalla det synkronicitet (det vill säga “ett iakttagbart meningsfullt sammanträffande utan orsaksmässigt samband” – Tack Wiki!).

Förmågan att acceptera har vi allihop, men viljan och modet att se saker och omständigheter för var de verkligen är är det kanske sämre ställt för när det kommer till många av oss.

När vi väl har sett sanningen i vitögat kan det alltså ta ett tag innan vi blir redo att acceptera hur saker och ting ligger till. För att utvecklas därifrån behöver vi klättra ytterligare ett pinnhål på stegen och handla utefter de förutsättningar som verkligen finns och inte utifrån de förutsättningar vi önskade fanns.

Sinnesrobönen, som ni ser i engelsk version ovan lyder så här på svenska:

“Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.”

Plocka bort “Gud” och ersätt det med vad du vill och fråga sedan dig själv:

Har jag modet?

Namaste

/S

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.