Sofia Ekholm
Yoga World

FasadNi som har varit i Lund eller rent av kommer därifrån – Vilken söt liten stad! Helt oemotståndlig! Well worth a visit! Under min korta vistelse har jag bott på vad jag skulle våga mig på att påstå är Sveriges sötaste hotell, Lilla hotellet.

HotellSöt liten innergård i skånsk stil!

RumEnkelrummet mitt var gölligt så det förslog!

Cava

Efter att ha läst Olof Röhlanders senaste bok på resan ner kunde jag ju inte låta bli att sätta mig och njuta av ett glas cava i den ljumma höstkvällen. Från uteserveringen blev det tydligt att Lund är en studentstad, överallt var det cykelburna unga människor på väg någonstans.

Rå Precis som Olof Röhlander är jag av den åsikten att njutning inte bör lämnas åt slumpen. Därför hade jag i god tid spanat in Lunds bästa sushiställe, Rå Epok, där sushikocken Magnus Wallin i oktober 2015 blev svensk mästare i sushi när han vann den svenska etappen av världens största sushitävling – Global Sushi Challenge. Hatten av för det.

SushiEn åttabitars vegetarisk fick följa med hem till hotellet, samt en laddning sjögrässallad och en liten burk ramslöksmayo – man är väl i Skåne  😉

Gott och nytänkande med både äpple och syrad tomat! Ramslöksmayon? To die for! Tror att många Kalmarbor med mig önskar att Kama Sushi i Kalmar skulle ta efter lite och inspireras av vad som gäller just nu. Vad jag vet så har de inte varierat menyn sedan de öppnade för gud vet hur många år sedan.

Slurp

Slurp! Inget går upp mot att inmundiga sjögrässallad i en urtvättad pyjamas!

Nu ska jag stänga igen laptopen och därefter checka ut. Dagen är vikt åt en kurs i mindful eating, och jag är minst sagt laddad.

Ha en fantastiskt fin fredag!

Namaste

/S

4 kommentarer

  1. Åh käraste Lund, efter 5 års liv och studier där lämnade jag orten med tungt hjärta pga hemlängtan till Närke. Men Lund kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta! Och där har du också Gerdahallen – världens bästa gym. Om du hinner passa på att köra ett pass! Nära lilla hotellet ligger även Ebbas café som jag kan rekommendera. Där har många studie-timmar spenderats. Fortsätt njuta! Kram!

    1. Sååå fin liten stad Majja, förstår att du trivdes där! Planerar att ta med maken dit så han får uppleva mysigheten och de små gränderna. Såg Ebbas men hann inte med att ta en fika där, det får bli nästa gång + ett besök i det fina saluhallen!!! Kram

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.