Sofia Ekholm
Yoga World

IMG_0456

Fredag folks, och vad betyder det? Mycket för många, mindre för andra. Personligen tycker jag att det ska bli lite skönt att stänga ner laptoplocket i eftermiddag och få ägna mig åt läsning, mina egna tankar och skönt umgänge utan att konstant bli “störd” av Facebook, mejl mm. Under helgen vill jag skapa tid för reflektion och harmoni, precis som det var tänkt från början. Att det sedan brukar bli en och annan “tjuvtitt” är en annan sak… Men intentionen är god och det är det viktigaste!  🙂

Som ett brev på posten inför den stundande helgen snubblade jag över några ord av författaren Sofia SievertsdotterFacebook i morse, 13 stycken frågor för reflektion närmare bestämt, tagna ur hennes senaste bok “Tillitens väg”.

BRA frågor som även kan väcka eventuellt sovande björnar till liv.

• Håller du fast vid något du behöver släppa taget om?

Vem vill du ska hålla din hand när du dör?

• Vilka människor litar du på till 100 %?

• Utifrån hur du lever i dag, vem kommer du att vara om 5 år?

• Vad skäms du över att ha gjort?

• Vad är du riktigt stolt över att ha uppnått?

• Vad ger dig ditt jobb – förutom pengar?

• Vad kan människor lära sig av att studera ditt liv?

• Vilka misstag gör du om och om igen i livet?

• Vad står mellan dig och den totala lyckan?

• Vem har du gjort störst skillnad för hittills i livet?

• Om hela ditt liv blev en film, skulle du tycka om den?

• Vad är du skyldig dig själv?

Personligen fastnade jag vid frågan om vem jag kommer vara om fem år, utifrån hur jag lever idag. Det är sällan vi tänker så, eller hur? Men genom att dra denna tanken genom hjärnkontoret några gånger och därefter vara modiga nog att svara på frågan kanske vi upptäcker att vi vill ändra på hur vi är, vem vi umgås med och vad vi gör.

Med det, och en bild på mig i sukhasana vid katedralen i Palma, mitt absoluta favoritställe i hela värden, önskar jag er en fantastisk helg med mycket glädje, njutning och eftertanke!

Namaste

/S

 

2 kommentarer

  1. Otroligt bra frågor att fundera över. Det är viktigt att tänka efter. Jag fastnade direkt vid den första frågan. Ska spara ner dessa frågor och fundera ytterligare på dem. Tack för att du lyfte upp dem i ditt inlägg!

    1. Janina! Visst är det viktiga frågor?! 🙂 Jobbiga, men viktiga om vi vill leva ett levande liv. Jag ska också försöka ta fram dem då och då och se om/hur saker förändras. Tack för att du läser/Namaste

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.