Sofia Ekholm
Yoga World

Minns ni att jag i söndags skrev att jag i veckan skulle göra något som jag länge velat göra, något som utmanar mig och samtidigt hjälper medmänniskor som inte har det så bra?

Nu, äntligen, har jag gjort slag i saken!

Det är nämligen så att jag under en längre tid har velat engagera mig i någonting större än mig själv, hjälpa till även om det jag kan göra kanske inte är så mycket i det stora hela. I dessa dagar handlar ju mycket om alla nyanlända flyktingar som kommer hit från krigets Afghanistan, Syrien med mera. Jag blir så ledsen av all skit man ser på tv, hör om på radion och läser om i tidningen. Blir också ledsen (och förvånad) över hur många (med)människor som verkar hysa agg mot dem som kommer hit, i hopp om en bättre framtid (eller en framtid över huvud taget). Jag är faktiskt lite förvånad över den känslokalla attityd man möter lite överallt, ibland där man minst anar det.

Cve9PzTUAAAPqBv

Men istället för att lägga energi på dem som har dålig attityd (enligt mig) i dessa frågor ville jag som sagt göra någonting bra. Så jag började googla och hittade någonting som verkade passa mig – nämligen möjligheten att bli volontär på ett språkcafé för nyanlända.

Visst funderade jag både en och tre gånger innan jag slängde iväg ett mejl, men så här i efterhand är jag så glad att jag gjorde det.

Jag fick nämligen svar om att jag var hjärtligt välkommen som volontär och i tisdags var det dags. Jag var faktiskt ganska nervös innan, visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig… Men det blev bra!  🙂

Det var två för mig (och de andra hoppas jag) väldigt givande timmar där jag lärde känna människor från bland annat Tjetjenien, Kurdistan, Palestina, Syrien, Afghanistan och Eritrea lite bättre – människor som jag aldrig skulle ha kommit i kontakt med i vanliga fall.

Efteråt var jag helst slut, men glad och varm i hjärtat över att ha kunnat dra åtminstone ett litet strå till stacken.

Meningen med det här inlägget är inte att skryta om hur himlans duktig och fin jag är som människa, det jag vill göra är att uppmana alla er som går och funderar på att engagera er att ta chansen.

“Not all of us can do great things. But we can do small things with great love.”
― Moder Teresa

Ha en UNDERBAR fredag!

Namaste

/S

 

 

 

Tags : språkcafé

4 kommentarer

  1. Så inspirerande och jag känner mycket igen mig! Det är så givande att möta människor från olika kulturer men som alla möten som hsp:are också uttröttande. Heja dig heja er <3

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.