Sofia Ekholm
Yoga World
BoktipsEat, Travel, Yoga

Ett år utan hälsohets

FullSizeRender

Igår morse läste jag att det är trångt på stadens gym så här i början av året.

Ingen direkt pang-nyhet, så brukar det väl vara, tänker jag. Människor som har bestämt sig för att börja ett nytt, hälsosammare liv och därmed börjar det nya året med den goda intentionen att bli smal, vältränad och en sund(are) människa.

Många av dem som börjar träna nu i januari håller inte ut så länge, andra håller motivationen uppe och håller en bra nivå på träningen medan en liten del av dem fastnar i ett ohälsosamt tränings/mat/hälsoberoende.

Det blir allt vanligare, att människor inte kan hantera “samhällets” (eller egna) högt ställda krav på hur man ska se ut, vara och agera för att “duga” – det märks både på att antalet som söker hjälp för ätstörningar och psykisk ohälsa ökar för varje år.

Men på senare tid har jag tyckt mig se en motreaktion mot detta, att vi är trötta på dessa höga krav som gör oss sjuka i kropp så väl som i själen. Min bloggkollega Elina har skrivit en jättebra bok i ämnet. Den heter Hälsohets, och bör, enligt mig, läsas av ALLA som känner att det är svårt att räcka till och inte duga som man är.

Häromdagen trillade en annan bok ner i min brevlåda, med rubriken Hälsohets – nej tack!, skriven av 17 åriga Casandra Hallberg – en recept- och livsstilsbok med fokus på att att leva ett sunt liv utan restriktioner och utan tvång.

Förutom Casandras egna tankar om dagens hälsohets så innehåller boken en hel del smarriga recept…

FullSizeRender 6

… Inspirerande ord från kända hälsoprofiler, bland annat min nya “idol” Pt-Fia…

FullSizeRender 7

Och kul och bra info om olika sunda livsmedel.

FullSizeRender 8

I brevet som Casandra skickade med till boken skriver hon att gärna ger mina läsare 50 kr rabatt (tom sista februari) om man uppger koden “SOFIAYOGA” vid beställning.

Intresserad? Vill du läsa mer om boken och Casandra klickar du här , där du också kan köpa boken – antingen till någon du känner eller som en lite försenad “dags-att-vara-snäll-mot-sig-själv-nyårspresent”.

FullSizeRender 5

Det var allt från mig idag. Nu ska jag spana in Vevves senaste klass i yogautmaningen – 7 minuters flow som ökar pulsen!  🙂

Namaste

/S

1 kommentar

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.