Sofia Ekholm
Yoga World

FullSizeRender

Åh, mina vänner, vad tiden går fort! Som vanligt tickar dagarna förbi alldeles för snabbt (som om jag väntade mig något annat bara för att det är nytt år…  😛  ) och det är måndag igen.

Jag har haft en superbra helg. I lördags tog jag en långfika med min vän och före detta yogalärare Lars (vars äventyr jag skrivit om i Yoga World och i andra tidningar). Som alltid när det kommer till Lars så är det inte skvaller eller väder och vind som avhandlas, det är betydligt djupare grejer än så – alltid lika spännande, lärorikt och givande. I lite mer än ett år har vi känt varandra, i början som lärare och elev och nu som vänner, där jag tror (eller åtminstone hoppas) att han lär sig lite av min resa också.

Kvällen spenderades med min äkta make, ett gäng ostar (se bild längre ner i inlägget) och en flaska gott vin. Vi började också kolla på Netflix-serien Narcos. Verkar jättebra!

Igår tog vi det chill, sov ganska länge, åt frulle, planerade veckan och sedan åkte vi iväg med en packe skräp till återvinningen. Belöningen? Smarrig lunchfika på Magasinet! Också bild längre ner…

Men, nu är det ju ny vecka. Och det vet ni vad det betyder – veckolistan!  🙂

Den här veckan…

… vill jag: Yoga minst tre gånger på “lokal”, dvs utanför hemmet. Har planerat in tre globalyogapass (tisdag, torsdag och så favoritpasset på fredag).

… ska jag: Hamra ihop en artikel, samt fotografera intervjuobjekten i fråga. Bland annat.

IMG_2669
Mitt guilty pleasure nummer ett – OST! Saint Agür, Brillat Savarin (inte testat? Då har du inte levt!), Gruyere och en ganska mild men smakrik getbrie tillsammans med rostade frön, jordgubbar (inga höjdare direkt…), björnbär, sharonfrukt, päron och dadlar. Vid sidan om denna bräda bjöds det på päronmarmelad, kex, pepparkakor, lantchips och pepparkakor (var ju tvungen att käka de sista till mögelosten…).

… bör jag: Vika en eftermiddag/kväll åt soffhäng, läsning och slapp. Inspiration: PT-Fia. Jag gillar verkligen henne. Så sunda värderingar, en riktig förebild!

… ser jag fram emot: Ska träffa min mamma över en fika och en shoppingtur i veckan. Snart åker hon och jag till Gran Canaria ihop, det ska bli så mysigt!

FullSizeRender 5
Efter lördagens ost-orgie var både jag och Henrik sugna på nåt lite fräschare – så en vegetarisk supersallad från nyöppnade Magasinet fick det bli. Deras hummus är to die for, för att inte tala om de marinerade bönorna. Och de ugnsrostade kikärtorna. Och den syrade blomkålen. Och…

… är ledordet: Äkthet. Att våga vara operfekt, precis som titeln på den bok av Brené Brown jag just nu läser.

… hoppas jag: Hinna läsa ut boken jag nämner ovan. Har ytterligare en på lager, av samma författare. Mod att vara sårbar heter den.

… är jag tacksam för: Alla ni som följer min blogg och mitt instagramkonto (där heter jag @sofia_ekholm). You make my day – every day!  🙂

IMG_2667
Efterrätten var dock inte lika healthy… men mitt smile säger väl ändå allt. Finns det något godare än chokladbollar liksom?

… är jag nyfiken på: Hur veckan kommer att arta sig. Varje söndag brukar jag ta mig en stund och reflektera över veckan som just passerat. Alltid fascinerande att se vad som har skett, även om inte allt är positiva grejer.

… tipsar jag om: Ekologiska arganolja från Loelle Organic Beauty. För en tid sedan fick jag möjlighet att testa tre varianter – arganolja för hår och kropp med vaniljdoft, arganolja för hår, ansikte och kropp med doft av grapefrukt samt en hårolja. Håroljan har jag inte vågat mig på än då jag har så tunt hår som lätt blir fett (känns liksom inte optimalt) men de två andra gillar jag jättemycket! Grapeoljan använder jag efter att jag har duschat på väl valda vintertorra ställen, och vaniljoljan brukar jag massera in på nagelband och händer när jag sitter och tittar på tv om kvällarna. Oljorna kladdar inte och går snabbt in i huden, och vaniljdoften är himmelsk!!!

FullSizeRender 6

Mmm, det var det.

Har ni något särskilt att se fram emot i veckan?

Namaste

/S

 

Tags : veckanslista

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.