Sofia Ekholm
Yoga World
BoktipsEat, Travel, YogaRecept

Varför jag äter vego

FullSizeRender 10Varför är jag vegetarian? Jo, för att det är bra för kroppen, miljön och för att jag inte vill bidra till djurens lidande och den makabra köttindustrin. Men sedan jag och min man gick över till att äta vego har det blivit svårare att hitta på vad vi ska ha till middag. Som tur är så trillar det hela tiden ut nya, inspirerande kokböcker för oss vegetarianer på marknaden, varav en numera står i bokhyllan i köket här hemma.

Den heter Fyra årstider i vegoköket och är skriven av Pia Hall, matkreatör på bland annat tidningen Hälsa.

Kokboken innehåller 134 vegetariska recept – från snabba vardagsrätter och mättande mellanmål till tjusiga festrätter, picknickförslag och härliga sallader.

FullSizeRender 9Ett av de recept jag föll för var det här ovan, pasta med avokadokräm, semitorkade tomater och citronzest. Likaså Pias sojabollar med yakinikusås fick det att börja vattnas i munnen…

FullSizeRender 7

Andra recept som har fångat mitt öga är Fasolakia (grekisk gryta med gröna bönor och fetaost), paella med alger och kronärtskockshjärtan, betor med hasselnötspesto och pulled jackfruit på bagel. Och så skockan med senapsdipp och stekt halloumi.

FullSizeRender 8Vill du bläddra lite mer i boken Fyra årstider i vegoköket så kan du titta in här.

Och känner du att kokboken är något för dig och vill ha ett eget ex beställer du enklast via den här sidan, som har prisgaranti.

Jag är så glad att den gröna rörelsen blir allt större. Tror och hoppas på att det är en trend som inte försvinner  🙂

Namaste

/S

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.