Sofia Ekholm
Yoga World
Eat, Travel, YogaPersonlig utveckling

Neurotisk, ledsen och introvert?

HSP, högkänslig, högsensitiv… kärt barn har många namn och det är ibland svårt att veta vad man ska säga. Personligen tycker jag att högsensitiv är den bästa benämningen på oss människor med extra långa och mottagliga känselspröt.

Anledningen?

HSP känns som en förkortning på en sjukdom eller diagnos (vilket det ju verkligen inte är) och högkänslig känns nedlåtande på något sätt. Högsensitiv (som jag först hörde min bloggkollega Elina benämna detta personlighetsdrag) tycker jag däremot är väldigt bra. På något sätt får ordet högsensitiv mig att känna mig utvald på ett fint sätt, och inte negativt utpekad.

Och därmed skulle jag vilja dela med mig av en vacker och bra beskrivning på vad det innebär att vara högsensitiv. Ni hittar den HÄR.

dandelion-1931080

Läs texten själv eller visa den för någon som vill/behöver veta mer eller som inte förstår vad det innebär. För visst finns det en tro bland människor att vi högsensitiva personer alltid är neurotiska, ledsna och introverta?

Vi som räknar oss till den sensitiva skaran vet ju själva att så inte är fallet, men att det faktum att vi känner och tänker väldigt mycket kan kan leda till depression och ångest.

Och på så sätt kan man väl säga att det är en sanning med modifikation. Om vi bara tillåts (och tillåter oss själva) att vara dem vi är, om vi sätter gränser som respekteras av andra så är högsensitivitet inte annat än en gåva.

Håller ni med, alla högsensitiva bröder och systrar där ute?

Namaste

/S

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.