Sofia Ekholm
Yoga World
Eat, Travel, Yoga

Veckans lista + ett supertips för dig som känner dig stressad

FullSizeRender 6

Ett foto på en bok och två knäckemackor med avokado är det roligaste jag lyckats få till i bildväg i helgen. Eftersom jag legat däckad i soffan har det inte hänt mycket mer. Och jag som trodde att min lilla konvalescens skulle mynna ut i en himla massa inspirerande inlägg. Tji fick jag! De senaste dagarna har jag snarare varierat mina aktiviteter med att läsa böcker, slumra till, äta mat av varierande smak och sundhetsgrad, kolla på tv och be maken att åka och handla glass. Typ det.

Och då är jag ändå inte speciellt dålig, men dålig nog för att inte orka anstränga mig och plocka fram min kreativa ådra tillsammans med laptopen.

Men nu är det ju måndag och jag ska försöka ta nya tag. Måndag betyder ju också: VECKANS LISTA!

Den här veckan…

… vill jag: Betona för mig själv, och för er alla och envar där ute som läser, hur viktigt det är med återhämtning. Lyssna på kroppen! Är den trött och behöver vila eller är den trött och behöver röra på sig? Det är stor skillnad. Om du tar dig tid att höra efter så berättar kroppen för dig vad den behöver. Koppla bort huvudet och plugga in hjärta och magkänsla istället.

… ska jag: Käka lunch med en vän som jobbar som fotograf. Vi har samarbetat lite tidigare och hon har tydligen ett affärsförslag till mig. Har ingen aning om vad det kan handla om. SPÄNNANDE!

… tipsar jag om: Känner du dig stressad, har svårt att varva ner, lider du av återkommande oro och ångest och känner du dig allmänt uppstissad och ur gängorna? Läs Karin B Jones nya bok Ett stressfritt liv. Just nu känner jag mig i psykisk balans, men jag önskar att jag hade haft Karins bok under de perioder jag blivit sjuk av stress. Eller egentligen innan, när man väl ligger ner är det redan för sent…

… är min intention med yogan: Jag ska leta fram någon bra instruktionsvideo på nätet. Är det någon som vet en bra flowklass på en si sådär 20 minuter är det bara att hojta till!

… ser jag fram emot: Helgen! Haha, jag vet, det är långt tills dess, men eftersom jag varit sjuk denna helgen och mannen min till största delen jobbat så ska det bli trevligt att få spendera lite tid tillsammans. Att serva en risig sjukling är ju inte direkt sexigt.

… tänker jag extra på citatet: “Om du tror på segern kommer segern att tro på dig.”

Namaste

/S

Tags : veckanslista

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.