Sofia Ekholm
Yoga World
Eat, Travel, YogaYoga

Krasch på yogamattan – min fredag

God morgon alla fina yogavänner! Lördag idag och jag har inget speciella planer för dagen. Mannen är på jobb och jag sitter bredvid en snarkande hund i soffan och smuttar på en kopp kaffe. Härligt härligt, man får passa på för snart har jag en liten rackare som pockar på uppmärksamheten mer än med en kärleksfull puff i magen då och då  😉

FullSizeRenderFredagen började inte lika lugnt…Hm. Som vanligt tog jag cykeln in till stan för att gå på ett globalyogapass och för första gången på jättelänge så gick det så himla bra på mattan. Jag kände mig stark, smidig, hade bra flow och konstaterade att “det här kommer jag att kunna hålla på med i många veckor till”. Visst serru’. Inte.

När vi skulle lägga oss ner i shavasana bestämde jag mig för att sitta upp i stället, då jag är stel och tung i bäckenet, och det gör mer ont än gott att ligga ner på plan mark. Så jag satte mig försiktigt upp och genomfors direkt av en känsla av att “JAG MÅSTE SPY”. Kräkkänslan följdes av rädsla – Hur skulle det se ut om jag spydde upp frukostesn mitt bland 20 andra personer??? Panik!

Samtidigt började det susa och snurra i huvudet. “Jag svimmar” tänkte jag och tänkte att jag skulle försöka få ner huvudet mellan knäna. INTE EN SÅ BRA IDÉ NÄR MAN HAR EN MAGE STOR SOM EN FOTBOLL SOM TAR EMOT PÅ VÄGEN NER. Jag lyckades alltså säkert strypa ytterligare någon blodåder/lunga/whatever men lyckades ändå vifta på yogafröken innan jag damp ner i mattan. Hon var snabbt på plats och sa åt mig att lägga mig på sidan, vilket jag – lackandes av svett – lyckades göra. Och då började det släppa. Öronsuset, flimrandet för ögonen och den suddiga kokong som jag befunnit mig i sedan jag satte mig upp lättade långsamt.

Puh. Så läskigt. Jag hämtade mig ganska snabbt, men kände mig ganska medtagen resten av dagen. Ringde till brorsan som är sjuksköterska och som sa att det lät som ett typiskt blodtrycksfall, vilket jag också hade kommit fram till efter idogt googlande  😉 Skönt i alla fall att checka upp med någon som vet lite mer. Han rådde mig dock att ringa barnmorskan, men eftersom jag mådde bättre och kände bebisen tydligt i magen gjorde jag inte det. Händer det igen så ringer jag naturligtvis men med all säkerhet berodde det på att jag tog ut mig för mycket på passet, samt mitt låga blodtryck och blodvärde. Kan också ha varit så att jag tryckte på aortan när jag låg på rygg där ett tag…

IMG_3808Resten av fredagen löpte på lugnt, men jag ser på bilden ovan att det var en ovanligt blek Sofia som drack kaffe hos sin mor i kolonistugan. Och ja – jag vet att man inte ska pimpla kaffe och äta jordgubbar ihop, särskilt om man som jag är i behov av järnet som finns i jordgubbarna  😉

Fram på kvällskvisten blev det den traditionella fredagspizzan till middag (varierar mellan vegetarisk special med skocka, tomat, oliver, lök och champinjoner samt en pizza med räkor, champinjoner och lök, båda med extra vitlöksost såklart!). Och så hade mannen fått en liten ask delikatesschoklad i present, men eftersom jag både är gravid och under denna dag extra svimningsbenägen kände jag att det inte var mer än rätt att jag fick snaska på godsakerna, hihi!

FullSizeRender 2

Gillar ni choklad och befinner er i Kalmar måste jag bara tipsa om Johannas Choklad – garanterat bäst i hela stan! Och vad gillar ni mina armband? Den tunna kedjan med det turkosa ögat köpte jag i Aten och det stela kommer från Work by Suz, som gör helt fantastiska yogasmycken! På mitt står det “Quiet the mind and the soul will speak” – fint, och viktigt!

Nähä, nu ska jag ta tag i lördagen! Eller inte. Det är ju… lördag  🙂

Namaste

/s

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.