Sofia Ekholm
Yoga World
Eat, Travel, YogaPersonlig utvecklingYoga

“Lite kiss i brallan är inte så farligt”

I går var jag på ett tidigt yogapass med Viryayogainstruktören Judie på Wellness Studio. Tänk att en träningsanläggning har lyckats knyta till sig så fantastiska yogalärare som Judie och Louice – det är verkligen en ynnest att få yoga för dessa kompetenta, ödmjuka damer.

Klassen jag deltog i var faktiskt en seniorklass, men med en växande mage och ett ständigt lågt blodtryck kände jag mig hemma ändå  🙂

FullSizeRender 3
Försök att uppskatta de små sakerna i livet – som att jordgubbssäsongen äntligen är här!

Judie har alltid så fina intentioner vid sina klasser, och denna gången pratade hon om santosha – contentment – belåtenhet. Hon påpekade att istället för att fokusera på det som INTE fungerar när det kommer till yogan och livet bör vi fokusera på det som faktiskt FUNGERAR, och känna tacksamhet för det. Även acceptans är viktigt när det kommer till santosha – att låta det som är vara, och vara som det är.

Självklart. Egentligen.

Som gravid och därmed inte riktigt mig själv, varken fysiskt eller psykist, så tog jag verkligen hennes ord till mig. Jag klagar faktiskt en hel del – “kan inte göra det och det och kan inte äta det och det” – Jag får inte äta ost och inte dricka vin, ibland pinkar jag på mig i brallan när jag nyser eller skrattar och så kan jag knappt ligga på rygg utan att svimma. Men jag fokuserar sällan på vad jag KAN göra, och vad som är bra.

För det är en jävla massa som är bra också, både stora och små saker. Och ibland kan det vara bra att sätta sig ner och försöka lista det som är fucking fabulous i livet. Som det faktum att jag har ett litet liv i magen, en liten flicka som växer och mår bra. Som att jag orkar en himla massa trots att jag bär på några extra pannor på framsidan av magen. Som att sommaren snart är här och det finns en massa fina tunikor att ha på sig när det blir varmt och svettigt och man känner sig oformlig. Som att det är säsong för jordgubbar, vattenmelon och bigarråer. Till exempel.

636396

At some point, you just have to let go, sit still and let contentment come to you.”

Du kanske inte är gravid, men känner att du kanske klagar lite mer än vad som är bra för dig. Om så är fallet tycker jag att du ska sätta dig och lista det som är fint med att vara JUST DIG JUST NU.

Det ska jag göra, samt intala mig själv att lite kiss i brallan faktiskt inte är så farligt. För det mesta så föregås ju den lilla skvätten av ett gott skratt, och det om något är värt att glädjas åt!

Namaste

/S

1 kommentar

  1. Så bra Sofia!! Klokt och roligt skrivet 😀 Djup och vardagslättsamt på samma gång love it!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.