Sofia Ekholm
Yoga World
Eat, Travel, YogaVegetariskt

Hudvård du kan äta?

För lite mer än ett år sedan deltog jag i en workshop i kinesisk medicin på Öland. Läraren, Lollo Wernäng, sa då något klokt som jag har haft i bakhuvudet sedan dess.

avocado-1712583_960_720

Lollo, som har hur många års erfarenhet inom kinesisk medicin som helst och är expert på obalanser och hur man balanserar dessa, pratade nämligen även om vad hon använder för hudvårdsprodukter. Hon rabblade inga hudvårdsmärken men sa att hon aldrig smörjer in sig med någonting som hon inte heller kan tänka sig att äta.

Även om jag måste erkänna att jag inte följer Lollos råd till punkt och pricka så har jag haft de där orden i bakhuvudet sedan dess. Särskilt påmind blev jag häromdagen när en provflaska avokadoolja från Loelle damp ner i brevlådan!

IMG_3907

Jag som ÄLSKAR avokado fastade genast när jag såg broschyren med namnet “Hudvård du kan äta”.

Just nu är jag också lite extra nyfiken på nya oljeprodukter då jag har en växande mage som jag smörjer in minst två gånger om dagen. Och det känns lite fel att smörja in kulan med oljor som har en ingredienslista längre än en 5-årings önskelista till tomten och innehåller gud vet vad – särskilt när det käraste jag har gömmer sig där inne.

Så nu har jag en ekologisk, kallpressad olja som får åka skytteltrafik mellan badrummet och köket, då jag tycker den är lika skön på som i magen.

Mmm, det var dagens lilla tips från mig det  🙂

Namaste

/S

 

 

 

Tags : avokadoolja

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.