Sofia Ekholm
Yoga World
Yoga

Frukt och födsel

Hej på er!

Här sitter jag och mumsar frukt och läser bok, ingen mindre än Föda utan rädsla av Susanna Heli. Jo, visst… det närmar sig (drygt 14 veckor kvar) och kan inte annat än att säga att jag inte är det minsta sugen på att klämma ut en liten unge genom muttis. Inte alls.

Men nu var det varken frukt eller födsel jag tänkte skriva om i detta inlägg, utan om en grej som jag läste i boken. Där i poängteras det nämligen att man inte ska döma sig själv för den rädsla eller de farhågor man har inför förlossningen, och så tipsas det om en övning att göra under graviditeten.

Och jag tänker att det inte bara är under graviditeten man behöver göra den här övningen (som i sin tur kommer från boken Att leva ett liv – inte vinna ett krig av Anna Kåver). Nej, den kan vi alla till mans behöva göra oavsett om vi befinner oss i välsignat tillstånd eller ej.

Övningen går ut på att dagligen säga högt eller tänka:

• Jag ska inte döma mig själv.

• Jag ska ha tålamod och överseende med mig själv.

• Jag ger mig själv kärlek och stöd så som jag skulle ha stöttat, respekterat och accepterat min bästa vän, mina barn eller någon annan som står mig nära.

 

Mmm, det var allt jag hade att säga för tillfället. Jag utvecklar inte resonemanget mer, utan hoppas att du själv vill fundera kring dessa råd och hur väl du tillämpar dem på dig själv.

Namaste

/S

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.