Sofia Ekholm
Yoga World
Personlig utvecklingYoga

Tankar om graviditet och negativa förväntningar

Full rulle på “utekontoret”, dvs terrassen. Iklädd yogakläder (bästa kläderna just nu, could wear it all the time!) och med dator, vagnbroschyr (vilken modell ska man välja???) och boken “Föda utan rädsla”. Och så tror jag bestämt att senaste numret av YogaWorld tittar fram därunder. Multitaskning heter det visst 😉

Idag går jag in i vecka 27, jag räknas alltså ha gått 26 fulla veckor som gravid. OH MY GOD. Och inte bara det – Nästa vecka träder jag in i tredje trimestern och räknas därmed som HÖGGRAVID.

What – vadå höggravid? Trots att dessa veckor och månader har känts hur långa som helst så har jag svårt att få in i huvudet att det bara är en tredjedel av graviditeten kvar, att jag om mindre än tre månader har min lilla flicka hos mig.

Jag menar, jag har ju knappt fått mage än  😉

Skämt åsido, visst har jag det (och en alldeles lagom stor också, enligt barnmorskan) men ibland har jag svårt att förstå att det är mig själv jag ser i spegeln.

För er som vill ha en liten gravidupdate så mår jag alldeles hyvens, förutom blodvärdet då, som envist håller sig nere… Jag känner mig skapligt lätt och smidig och har inga direkta krämpor. Och tack vare ormen sover jag gott också  😉

MEN SÅ LÄSTE JAG DET HÄR.

“Den andra trimestern går nu mot sitt slut och du blir allt större. När du är gravid i vecka 27 känner du dig förhoppningsvis relativt pigg och rörlig. Detta förändras dock snabbt nu, så passa på att göra saker du tycker om: shopping, fika, bio, mm…”

Frågan är hur pass stor nypa salt man ska ta det med? Det är väl olika för alla, tänker jag, men så har jag ändå det här i bakhuvudet att “det förändras snabbt nu…”, och så går man och känner efter, och liksom väntar på att känna av svullnader och andra besvär.

Det här med förväntningar har jag ju skrivit så himla mycket om tidigare, hur jag förväntar mig att saker ska bli bra och sedan blir besviken. Nu är det ju lite tvärtom, den j*vla meningen – “Det förändras snabbt nu” – är ju snarare negativ, så nu går jag och väntar på att mina krafter ska svika mig…

MIN PLAN DÅ?

Pigg och glad gravid yogi som helst håller sig i skuggan de dagar kvicksilvret närmar sig 30-strecket…

Jo, jag ska försöka att inte tänka på det så mycket, att det är – som jag skrev ovan – olika för alla. Kanske håller jag mig pigg, lätt och smärt (!?) flera veckor till. Så varför gå här och vänta på foglossning och svullna fötter?

Nej, det håller inte. Som blivande  småbarnsmor behöver jag nog öva mig på att vara i nuet (då jag misslyckats med det efter alla år som yogi) :-/

Hur tänker ni kring positiva respektive negativa förväntningar? Är det något skillnad i hur ni hanterar dem, och när är de enklast att hantera?

Namaste

/S

 

Tags : gravid

4 kommentarer

  1. Jag försöker byta ut “förvänta” mot “önska” eller “drömma”, men lyckas inte alltid =)

  2. Hej! ? Vill bara säga: ta det inte med en nypa salt…ta det med en SKOPA salt! Jag är oxå i 27:e graviditetsveckan nu! ? Har ett barn sen förut och jag blev starkare och mer närvarande för varje dag som gick. I tredje trimestern byggde jag ett jordgubbsland i trappform. Prova att våga låta dig uppfyllas av det magiska att vara gravid. Att få (äran att) vara den som bär ditt barn, som får lära känna det först, som är det närmast redan nu..? Och att få yoga tillsammans!! ? Varm kram! ?

    1. Hej! Åh, det låter både härligt, inspirerande och hoppfullt (även om jag inte har nåt jordgubbsland på G 😉 )
      Försöker varje dag att vara närvarande, och känna tacksamhet när lillpluttan rör runt där inne. Magiskt är ordet. Kram!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.