Sofia Ekholm
Yoga World
GravidYoga

Snart ser jag inte tårna längre

Hej alla fina!

Hur mår ni? Många har väl börjat sina semestrar nu, men själv knegar jag på ett tag till – så länge kropp och psyke orkar tänker jag.

Men nu ska jag inte prata semester, däremot tänkte jag skriva lite om det här med att tagga ner… Mitt hjärnkontor gick nämligen igång nu på morgonkvisten när jag läste min kollega Erika Muls inlägg om att nå tårna och Judith Hanson Lassiters citat “Yoga is not about touching your toes, it’s about what you learn on the way down.”.

För så är det ju – det handlar inte om att, oavsett vad det kostar, nå tårna. För tvingar du dig ner så har du gjort våld på dig själv, och DET är inte yogiskt. Och här bara tar jag för givet att alla förstår att tårna är en symbol för hur vi hanterar saker och ting i livet  😉

Som gravid befinner jag mig just nu i en stor förändringsfas i livet, både fysiskt och psykiskt. Som jag har skrivit tidigare har det ibland varit svårt att acceptera att jag inte orkar lika mycket som tidigare, vilket ju är helt normalt! Och det vet (och känner) jag ju när jag sätter mig ner och tillåter mig att tänka och känna efter. Tanke kommer före känsla. Det är bara det att vi ibland inte låter tanken komma fram utan litar på att det är den första känslan som kommer som är sann. Och det är den inte, däremot är den automatisk.

För tillfället NÅR jag faktiskt fortfarande tårna, men i slutet av denna graviditeten kommer jag med all sannolikhet INTE att göra det. Och det är så det är. Och det är som det ska. Och det är okej.

Erika skriver om att bli lite mer accepterande mot sig själv, att bli vän med kroppen och det viktigaste av allt – att låta förändringen ske på ett psykiskt plan.

För vem vet – om jag accepterar att jag inte kommer att nå tårna i vecka 40 så kanske jag inte alls har några problem med att sträcka mig ner och låta fingrarna nudda sina kollegor långt där nere  😉

Ha en underbar onsdag, och glöm inte att vara snälla mot er själva! Själv ska jag unna mig en fika och lite kontorstid på något trevligt café. En liter öländska jordgubbar eller två kommer jag också att handla med mig hem – ALLA kvinnor, gravida eller inte, behöver ofta mer järn, så passa på att mumsa för dessa bär innehåller MASSOR!

Namaste

/S

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.