Sofia Ekholm
Yoga World

Hello! Hur har ni det där ute? Här rullar livet på, lillan bökar och slåss i magen och jag blir mer och mer otymplig. Som det ska vara alltså  😉

I brist på annat denna blåsiga onsdag tänkte jag dela med mig av 5 fakta du kanske inte visste om mig. Bilden ovan har föga att göra med inlägget, den är tagen igår på mammas koloni, där jag tillbringade större delen av dagen i horisontellt läge med att dricka kaffe, äta glass och lösa korsord. Livet på en pinne  😉

Men nu kör vi!

Visste du att…

• Jag började yoga som ångestfylld platinablond 24-åring, en sökare som letade efter inre frid och harmoni. Om jag fann det? NO. Det enda jag fick var ont i ryggen då jag var alldeles för överrörlig och tog ut mig way to much direkt. Men skyll inte bara på mig, en bra yogainstruktör ska veta hur man instruerar folk att komma in i halasana, dvs plogen. Därefter dröjde det några år innan jag tog upp yogan igen, för trots ryggvärk så hade den ändå fått fast mig i sitt grepp. Och än har den inte släppt mig 😉

• Mitt favoritgodis just nu är belgiska sjöfrukter, Pollypuffar med sea salt och nötcremekulor med jordnötssmörfyllning. Majj gadd så jäkla gott!

• För några år sedan fick jag en AHA-upplevelse när jag läste om HSP, High Sensitive Personality. Det var ju jag! Hade alltid varit jag! Och efter det har det blivit lättare för mig att acceptera varför jag är som jag är. Som högsensitiv är jag bland annat väldigt känslig för höga ljud, sorl och överdriven aktivitet i min omgivning. Kalas och sammankomster där både barn och vuxna gör sitt bästa för att synas, höras och märkas gör mig yr, sur, psykiskt trött och ur balans – och därmed något jag helst undviker.

• Förutom yoga även äääälskar historia. Bara några få år gammal brukade jag ta min morbror i handen och be honom läsa ur “kungaboken”, en bok om Sveriges regenter från Birger Jarl fram till nutid. Haha! Nu är jag mest tänd på antikens Rom, så tänd att jag faktiskt gått universitetskurser på distans för att lära mig mer.

• Jag har extremt svårt för föräldrar som inte säger till sina barn när de gör fel, stör, avbryter eller helt enkelt inte beter sig “som folk”. Jag tror på att sätta gränser och att från tidig ålder lära barn hur man beter sig, något annat beteende är att binda ris åt egen rygg. Tror jag. Kanske har jag rätt, kanske får jag äta upp mina ord när jag själv snart blir mamma.

Mmm… det var allt för idag. Vore himla roligt att få veta lite mer om vilka ni läsare är – skicka gärna en liten hälsning i kommentarerna  🙂

Namaste

/S

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.