Sofia Ekholm
Yoga World
Livsnjutning

Helgen i lejonkulan och “en dag i taget”

Trots envisa sammandragningar och trötthet blev det en helt okej helg. Med barnmorskans ord i bakhuvudet om att vila bestämde vi oss dock för en liten stillsam roadtrip till Öland trots allt, och rakt in i lejonkulan bar det av 😉

Påtår? Ja, tack!

Nja, inte riktigt kanske men vi valde faktiskt att åka och ta en fika vid Kaffetorpet på Solliden. Våra kungligheter lyste med sin frånvaro men det gjorde inte solen, det goda kaffet och tilltugget som vi mumsade i oss i den pittoreska miljön. Vi passade även på att ta lite fotografier på gravidmagen (håll till godo!).

Hur vill du att jag ska posera? Inte så dramatiskt, okej!
Ett försiktigt litet glädjeskutt på det så var vi klara! 😉

Kvällen blev soft, och trots att jag hade både ägg- och ansjovismacka samt Oscar II:s tårta (har ni testat? OMG!!!) i magen så blev jag sugen på skaldjur och bubbel. Och eftersom min man numera är min slav så ordnade han naturligtvis detta. Två sköna krabbklor á la stl XXL fixade han också. Jag kunde bara tacka och bocka.

Såser och surdegsbröd blev det naturligtvis också, men eftersom jag var så ivrig på att börja äta tog jag bilden innan allt var klart…

Och så bubbel! Och vilket bubbel ska man välja när man är gravid? Ett alkoholfritt naturligtvis, och valet denna afton föll på God Drycks ekologiska rosébubbel.

Och nu ska jag berätta en sak för er – detta bubbel är inte bara gott, det gör även gott då det ägs av stiftelsen GoodCause som inte har något privat vinstintresse. Deras syfte är att generera pengar till bolagets sex välgörenhetspartners; Barncancerfonden, Hand in Hand, IOGT-NTO, Läkare utan Gränser, Naturskyddsföreningen och SOS-Barnbyar – HURRA för det!

Mysbrallor och bubbel, why not?! 😉

Och det var väl det. Resten av helgen bestod av läsning, tupplur och slapp i soffa och säng. Tyvärr räckte det dock inte för igår måndag var jag fortfarande helt slut och därmed oförmögen att vara med på Sudhir Rishis Satsang på Namayoga  🙁

Det här med att vara gravid är verkligen att inte veta hur man mår från dag till. Ena dagen är man hur pigg som helst och den andra tror man att man håller på att förgås av trötthet. Så “en dag i taget” är ett bra motto (inte bara när man är gravid, utan när som helst egentligen). “Spänn av” är ett annat slitet uttryck som många av oss skulle må bättre av att anamma lite oftare, både nu i semestertider och i vardagen.

Med det tackar jag för mig idag – och som ni märker blir det ingen “Veckans lista” den här veckan. Jag ämnar nämligen att följa mitt eget råd och ta en dag i taget – för mig, min ofödda bebis och för min psykiska och fysiska hälsas skull. Wish me luck, I’m gonna need it  😉

Namaste

/S

 

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.