Sofia Ekholm
Yoga World
Okategoriserade

Vill & behöver

Hej allihop!

Det är augusti, det är måndag och idag är det många som börjar jobba efter semestern. När jag har semester brukar jag alltid fundera på hur jag har haft det och hur jag vill ha det i fortsättningen. Trivs jag med och mår bra med situationen som den är eller behöver jag göra några förändringar för att må bra?

Många av oss tror jag behöver göra lite förändringar för att må så bra som möjligt och för att vara sitt bästa jag – både hemma och på jobbet. Även små förändringar, så som inställningen till hur du hanterar din e-post eller äter lunch kan ha stor betydelse för ditt välmående.

Så vad behöver du göra för att den här hösten ska bli så härlig som möjligt?

Som en liten hjälp på vägen kan man låtsas att man har två lappar, en i varje byxficka, där det står “VILL” på den ena och “BEHÖVER” på den andra. När du sedan ställs inför ett val, litet eller stort, så minns de här lapparna och fråga dig själv: Är det här någonting jag vill eller någonting jag behöver?

När du börjar fundera så upptäcker du ganska snart att det inte är samma sak. Du kan vilja göra en sak jättemycket, men egentligen, för din stressnivå och ditt välmående, behöver du tacka nej och istället stanna hemma.

VILL och BEHÖVER. Vad vill du? Vad behöver du?

Och så till sist: Har du modet att stå i ditt jag, att stå för ditt nej, utan att förklara varför?

***

Och då kan man kanske undra vad i hela friden en skål med kräftor har med detta att göra? Jo, just nu, under min graviditet är fisk och skaldjur någonting som jag och min kropp behöver. Jag VILL inte alltid äta det, eftersom jag tycker det är mord (ja), men jag behöver det. För hela min kropp skriker efter det ibland, precis som den skriker efter yoghurt, keso, jordgubbar och ostsmörgås…

Det var allt från mig idag, nu ska jag åka och köpa mig en räksallad till lunch  😉

Namaste

/S

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.