Sofia Ekholm
Yoga World
BebisYoga

Sämsta rådet ever?

Hello!

Hur har ni det? Här tuffar det på. Trots att lillhönan sover bra med bara en matning per natt så frestar mamma- och pappalivet på. Man är konstant trött, så är det och det kan väl alla föräldrar skriva under på.

Alla föräldrar kan väl också skriva under på att man får en hel del råd när det dimper ner en liten bebis – både välkomna och mindre välkomna. Ett av råden som jag fick innan Aelia kom till oss var: “Passa på att sova när bebisen sover”.

Ett gott råd, tänkte jag då, men det var innan jag lade ner huvudet bredvid en liten tös som både galer, kacklar, gnyr, jollrar, nyser, stönar och har alla tänkbara ljud för sig i sömnen. Och som nybliven mamma som i samma stund ungen plockades ur magen på henne belönades (?) med superduperkänsligt hörselsinne är det inte überlätt att få någon sömn i det läget, inte ens med öronproppar i. Och OM barnet mot all förmodan skulle SOVA TYST så dröjer det inte länge innan hunden börjar snarka borta i sin korg…  🙂

MEN, efter en sådär fyra veckor som mor så har faktiskt tröttheten tagit överhand och jag har lyckats slumra bredvid min dotter dagtid några gånger. Och det tackar jag högre makter för, likaså att jag har en snäll mamma som kommer hit när jag behöver hämta hem en timmes ostörd sömn eller två. För sömn är inget man som nybliven förälder kan få för mycket av, man är tacksam om man slumrar bort om så bara för en kvart.

Suddig bild i mer än en bemärkelse…

Så tro inte annat än att jag är tacksam, för det är jag, i alla bemärkelser (trots att jag klagar lite). Och om tacksamhet och hur man på ett yogiskt sätt kan tänka för att klara av slitsamma vaknätter skriver jag om i ett senare inlägg – Stay tuned!!

Namaste

/S

 

 

2 kommentarer

  1. Känner igen det där! Lily hade så mycket ljud för sig att jag inte kunde sova heller. Tillslut dumpade jag det dåliga samvetet och flyttade ut hennes lilla sovkorg i köket. Andra ändan av huset, med andra ord. Jag kunde sova, hon fick ligga och låta som en liten svinstia i lugn och ro, och när hon vaknade och ville amma HÖRDES hon verkligen ändå.

    1. Hahaha – DET är bästa råder ever 😉 Fattar inte hur en liten kan låta så mycket (och så varierat!)… För att inte tala om alla högljudda fisar… Kram!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.