Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://yogaworld.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Sofia Ekholm
Yoga World
MeditationPersonlig utvecklingYoga

Tillbaka på mattan

En känsla av att komma hem, av att stillsamt och varligt återvända och landa i kroppen, till en trygg plats som jag hela tiden befunnit mig i men ändå inte upplevt helt och fullt på väldigt länge.

Så kändes mitt första möte med yogamattan efter flera månaders frånvaro.

Egentligen var det inte alls meningen att jag skulle yoga, jag rullade ut mattan enbart för att sätta mig och andas och sträcka ut bröstryggen lite. Tro mig, det behövs efter sex amningar om dagen i nästan sju veckor, där resultat blir en allt krokigare rygg och klädsam gamnacke (vad annars när man har världens vackraste flickebarn att vila ögonen på?)  😉

Men så satt jag där och andades och tänkte att “jag provar med en solhälsning! Förmodligen funkar det inte utan sträcker alltför mycket i snittet, men det kan vara värt ett försök.”

Det var som om kroppen talade till mig, sa till mig att våga testa, att den verkligen hade längtat efter det och att tiden nu var mogen (ja, jag vet hur det låter, men sådan var känslan 🙂 ).

Och som jag skrev ovan var det som att komma hem. Av snittet kände jag ingenting och en solhälsning blev till flera som blev till krigaren som blev till trädet, som blev till sidoplankan… Kroppen ledde mig och jag lydde.

Så jag antar att jag i och med denna smått religiösa upplevelse är tillbaka på mattan. En månad tidigare än jag räknat med. Och jag är så tacksam, för eftersom vad som varit en pissig natt och en därpå pissig dag blev min lilla session på mattan som välgörande balsam på öppna sår.

Hemma igen, lika hemma som jag är när jag tittar i min dotters vackra ögon eller sätter mig framför datorn för att skriva (och ofta försvinna in i) en text.

Namaste

/S

 

Populärt från Yogaworld.se

Lämna en kommentar