Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://yogaworld.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Sofia Ekholm
Yoga World
BebisOkategoriseradePersonlig utveckling

Nya insikter hela tiden

Alla mödrar där ute, har ni sett? På tidningen mamas hemsida listar de 21 saker som man lär sig under det första året som förälder. Här har ni listan.

Nu har jag bara varit mamma (till en underbar och nöjd liten tjej ska tilläggas) i cirka åtta veckor, men under den tiden har jag hunnit få perspektiv på en hel del saker, och jag kan faktiskt skriva under på det mesta som står listat redan nu 😉

Fler grejer som jag kommit underfund med är följande:

• Man kan inte spara livets guldkant till helgen för man vet aldrig hur läget är då. Kanske vill du inte annat än att gråta en skvätt och gå och lägga dig tidigt (med känslan av att helst aldrig vakna mer). Mitt råd? Får du feeling efter ett glas rött och något gott att äta en måndag eller tisdag – go for it!

• Det är okej att gå och lägga sig klockan 20 om du känner dig helt förbi av trötthet. Som min man sa: “Du blir inte roligare för att sitta för att du sitter uppe, dessutom få en chans att jobba undan lite”. Snäll han är, min man 🙂

• Tidsbrist och trötthet är uppfinningarnas moder, och jag kan nu konstatera att det går liks bra att ha sport-bh:n utanpå amningslinnet som under om man ska en snabbis till affären eller ta en runda med vagnen runt kvarteret innan det vankas mat igen.

• Bröstvårtsalvan Purelan är lika bra på nariga nipplar som den är snygg på läpparna! Jag skulle faktiskt våga påstå att den är bättre de flesta dyra märken, och då har jag ändå provat det mesta. Att den är tillverkad av lanolin, dvs ullfett, kan man ju försöka förtränga…  :-/

Och så till sist – Ett råd till dig som ska hälsa på en nybliven mamma: Hur glad man än blir av små söta bodies och leksaker så finns det inget som slår en påse fina praliner till den ammande modern. En låda Aladdin, tre kilo lösgodis (eller varför inte några buckets Ben & Jerrys cinnamonbun?) går också bra  😉

Har du fler insikter som ditt moderskap bidragit med? Berätta gärna i kommentarerna!

Namaste

/S

Populärt från Yogaworld.se

2 kommentarer

  1. Fina människa! Gott att följa ditt och lillfamiljens liv och dina insikter ? Långt ifrån mitt liv men fint att följa och lärorikt att läsa inför att jag en dag kanske är där 🙂

Lämna en kommentar