Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://yogaworld.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Sofia Ekholm
Yoga World
MeditationOkategoriseradeYoga

Slösar du andetag i onödan?

Då var det måndag morgon igen, och kanske har du en fullspäckad vecka med både jobb och sociala åtaganden framför dig. För december är ju inte direkt känt för att vara en chill månad med mycket space över till annat än just det ovan nämnda… Men innan du börjar jaga upp dig inför vad som komma skall så kan du väl läsa mitt inlägg. Kanske ger det dig en liten tankeställare…  😉

Inom yogan brukar man säga att varje människa har tilldelats ett visst antal andetag att utnyttja under sitt liv. Och visst är det väl synd att slösa andetag bara för att vi inte behagar att vara närvarande utan stressar oss igenom större delen av våra dagar, veckor, år – ja, liv! Ledsamt är det när man tänker efter, det tycker i alla fall jag, som efter lilla tussens födelse allt oftare uppmärksammar att jag har en snabb och ytlig andning.

Om just allas våra tilldelade antal andetag pratade min yogalärare Louice om för några veckor sedan (när jag för övrigt tog mitt första yogapass sedan snuttepluttan tittade ut för en sisådär två månader sedan).

Andetagen ja. Hur många andetag använder du varje minut? Sätt dig ner bekvämt, antingen på en stol eller på golvet och fortsätt andas i din normala takt. Räkna därefter andetagen under 60 sekunder. Hur många andetag blir det?

Förändra sedan ditt sätt att andas genom att under några minuter andas djupare, vidare och högre. Alltså: Ta ditt andetag djupt ner i magen, låt bröstkorgen expandera och känn hur lyften fyller dig, lyfter dig. Stanna några sekunder och håll andan vid varje ut- och inandning. För dig som är bekant med full yogic breath kan med fördel göra den övningen några rundor.

När du har gjort ovanstående i några minuter: Börja andas normalt igen och räkna återigen dina andetag under en minut.

Skillnaden? Skillnaden är ENORM.

Så var sparsam med dina andetag, för tänk om det verkligen är så att var och en av oss har ett visst antal att “röra oss med” innan det är dags att ta ner skylten för gott.

Önskar dig en fin måndag och vecka  🙂

Namaste

/S

 

Populärt från Yogaworld.se

Lämna en kommentar