Sofia Ekholm
Yoga World
Yoga

Live for the journey, not the destination

Vet ni vad – sedan jag blev mamma så yogar jag faktiskt ännu mer än innan! Ja, det är sant.

För hur underbart det än är att vara hemma med lilla Aelia om dagarna, lika härligt är det att få komma iväg och ta en klass på kvällen när mannen kommer hem.

På gårdagens Viryayoga-klass pratade yogafröken Judith (som ni hittar på Instagram under @flow_rider_yoga) om att istället för att alltid ha ögonen på målet försöka njuta av resan – “Enjoy the process” 🙂

Så bad hon oss fundera på när vi i livet gör just det, njuter av det vi gör utan att tänka på utgången.

Och det slog mig att mycket jag gör nuförtiden gör jag för att det känns bra i stunden. Innan jag blev mamma hade jag mer en “agenda” med saker och ting, och för mig som är så otroligt otålig gjorde det att jag ibland gav upp innan jag nått målet, helt enkelt för att det inte var speciellt roligt och tog för lång tid.

Judith sa också att om vi gör saker med hjärtat, njuter av det vi gör, så blir det bra resultat av det ändå. Och det tror jag hon har så rätt i.

Så fundera du också över vad du tycker om att göra, aktiviteter som dig att känna glädje, flow och i kontakt med din inre sanning. Och gör sedan mer av de sakerna! Och försök att göra det mesta i livet med hjärtat, här och nu, utan tankar på vart det eventuellt kan leda.

Gör du det med glädje, hjärta och värme blir det bra ändå. För som dom säger: Everything is going to be okay in the end. If it’s not okey, it’s not the end”  😉

Så vad är det jag gör då som får mig att må bra här och nu?

Jag yogar, försöker göra det kroppen vill och behöver för tillfället, jag umgås med min dotter – sjunger, skojar, busar och tröstar, jag skriver på en bok (!) och jag tar roliga, utmanande och utvecklande skrivjobb i den mån jag hinner. Allt detta får mig att må bra och känna flow JUST DÄR OCH DÅ. Jag har ingen tanke på att jag ska få mer armmuskler eller bli smalare, att umgänget med min dotter ska “leda till något”, att min bok ska bli utgiven eller att jobbet jag gör ska ta mig högre upp på karriärstegen. För just nu är det inte viktigt, just nu vill jag bara må bra och njuta av livet – ensam och tillsammans med dem som eventuellt vill följa med på min resa.

Så, åter igen: Om du inte tänker på vad det möjligtvis skulle kunna leda – vad skulle du då göra mer av?

Namaste

/S

 

 

 

6 kommentarer

  1. Så fint! Är inne i precis samma tankegångar, ju mer saker och tid jag lägger på mig själv och som ger mening just nu, desto mindre fokus blir det på vad det kommer leda till sen. En befriande känsla och du satte verkligen ord på den! ?

    1. Nathalie, visst är det befriande på nåt sätt? Och så sköööööönt i dessa tider då allt ska vara så strategiskt… Keep it up, och tack för att du läser! Kram <3

  2. Vilket härligt flow du verkar ha och så klok! Jag tror jag skulle skapa mer; måla, teckna, handarbeta, utöva Yinyoga, resa och laga god mat… ??/ Marie

    1. Åh så roligt att måla och teckna Marie, det skulle jag också vilja göra! Även om du/vi inte hinner med det man vill göra så är det ju ändå bra att man VET vad man vill göra.. då kan man ju försöka göra plats för det i livet. För visst håller vi på med en massa saker som egentligen är onödiga, inte speciellt roliga men som äter tid?! Som Instagram och Facebook…. roligt, men onödigt…. Kram fina MArie !

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.