Sofia Ekholm
Yoga World
Personlig utvecklingTipsYoga

Den nya Sofia

Ta en kopp kaffe, sätt dig ner i lugn och ro och fundera på var du är och om du är på väg i den riktning du önskar.

Sedan jag blev mamma har jag förändrats. Okej, ingen som höjer frågande på ögonbrynen där inte, för vem förändras inte när de blir föräldrar? Näst intill alla skulle jag tro.

Men från att ha varit en människa som älskar att planera in och styra upp saker tar ju nu hellre dagen som den kommer. Jag tar hellre en spontanfika än planerar in en lunch flera veckor i förväg. Det som tidigare gjorde mig lugn blir nu ett stressmoment. Konstigt va?

Anledningen till detta är nog att man aldrig riktigt vet hur Aelia är, mår och vill ha det just den dagen man har bokat in någonting. Inte heller jag kan lita på mitt mående i samma stora utsträckning som förut. Ibland är jag supertrött och ibland full av energi… man vet helt enkelt aldrig, dagsformen får helt enkelt bestämma hur de flesta av våra dagar ser ut.

Som igår till exempel. Planen var att vi skulle gå på den varje vecka återkommande sångstunden på Öppna förskolan. Kläder framlagda, skötväskan packad. Aelia sov middag och jag tänkte att jag bara ska lägga mig bredvid henne och blunda en liten liten stund, tills det är dags att gå iväg. Två timmar senare vaknar jag, och kunde därmed konstatera att vi hade missat större delen av träffen. Jaja, sånt händer, och jag antar att vi båda var i behov av vilan  😀

Att vara spontan och leva i nuet är bra på många sätt, men jag kan tänka mig att det även har sina nackdelar – särskilt om man sätter upp mål för sig själv. Det är nog ganska lätt hänt att man bara låter tiden rinna iväg och inte får någonting gjort alls… Så därför blev jag så himla pepp när jag såg att Maria Forslund (aka #yogamamman på Instagram) hade lagt ut ett inlägg om hur hon varje månad samlar sig och checkar av med sig själv hur hon ligger till i förhållande till där hon vill vara och dit hon strävar.

Ni som inte vet vem Maria Forslund är kan läsa en artikel om henne här, det är faktiskt ett av de första jobben jag gjorde för Yoga World för en si sådär två år sedan  😉

Vad skrev hon då? Jo, jag tar mig friheten att citera rakt av (men rekommenderar ändå att ni kikar in på hennes profil på IG!!)

“CATCH UP

Varje månadsskifte sätter jag mig ner och checkar av att jag är på rätt väg. Att jag följer min intention.
Jag gör det genom fyra delar:
FAMILJ, SOCIALT, JOBB OCH PERSONLIG UTVECKLING
På så sätt ser jag om jag inte följer den väg som jag vill följa.
När jag startade upp mitt företag var det ganska många andra delar som föll bort.
Nu kompenserar jag det men vill också se till att jag inte tappar mitt företags själ.
Hur ser du till att du är på rätt väg?”

Handen upp ni som känner att det här vore bra även för er?

Jag ska i alla fall, mellan blöjbyten, artikelskrivning, sångstunder och yogapass försöka klämma in en stund varje månad och göra som Maria!

Namaste

/S

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.