Sofia Ekholm
Yoga World
Okategoriserade

En mamma med planer

Kolla, vad jag har köpt!  En skrivbok med texten: “Do more of what makes you happy”.

Och det är min intention. Att göra plats i livet för för de saker som gör mig glad, lycklig, lugn, tillfreds…

Innan jag blev gravid så hade jag en skrivbok där jag plitade ner mål, intentioner… jag grunnade, rannsakade mig själv och utvärderade. Sedan fick jag ett blått plus på stickan och det hela rann ut i sanden. Slutade att fokusera så mycket på mig själv och vad jag ville, det enda målet jag hade för ögonen var ju graviditeten och bebisen. Det var det enda som betydde någonting.

Bebisen, lilla Aelia – ja, det är fortfarande hon som betyder mest i världen, men jag känner att jag behöver mer för att må bra. Jag kan inte bara vara mamma, även om det är min number one priority.

Och eftersom det här med att skapa space – att göra plats för de saker man vill hinna med i livet – verkar förfölja mig och ha så gjort den senaste tiden så tänkte jag göra någonting åt det. Lyssna på universum helt enkelt. 🙂

Så nu har jag skaffat mig en bok där jag varje vecka ska kika igenom kalendern och se vad, var, hur och när jag kan boka in tid för mig själv, tid att göra sådant som jag mår bra av. Och så ska jag skriva ner det. För det man inte planerar in blir sällan gjort – eller hur?

 

Jag vill inte rusa genom livet med skygglappar på, låta min inre röst och vilja försvinna i bruset.

Vi blir alla bättre människor, bättre medmänniskor, om tillåter oss att göra det vi tycker om och mår bra av.

En sak som jag mår bra av är att promenera. Innan jag fick barn lyssnade jag ofta på en podd, nuförtiden lyssnar jag helst till fåglarna om jag är själv  😉

• Vad tycker du om att göra?

• Hur kan du kunna skapa mer utrymme i livet för att ha möjlighet att göra just det?

Namaste

/S

3 kommentarer

  1. Tacksam att få ta del av dina ord. Just what I needed. Inspiration och en push att göra precis det du skriver; mer fokus och intentioner för mig själv! ❤?

    1. Tack för att du läser Nathalie! <3 Du inspirerar och får en att tänka till! Kram hjärtat!!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.