Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://yogaworld.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
YOGA WORLD
Annons
Annons
CitatHSP

Inte mitt ansvar

Ah, livet va. Frustrerande, utmanande och alldeles alldeles underbart  😉

På senaste har mina samtal med en god vän handlat om det här med att ta ansvar för andra människor, exempelvis livspartners eller syskon. Man oroar sig över dem, , försöker styra och “hjälpa”, tror att man vet vad som är bäst.

Hm, mår man bra av det?

Njaaaaeee, det jag och min vän har kommit fram till är ett klart och tydligt rungande NEJ!

Man mår piss av det, för det går inte. Resultatet är istället frustration och smärta av att gång på gång stånga huvudet i väggen.

Och lika lite som det går att försöka kontrollera en annan människa och dess tankar, idéer och därmed handlingar – lika lite går det att försöka vara “everyone’s sunshine” – alltså allas lilla solstråle som ser till att alla har det bra, mår bra, skrattar och trivs.

Varken jag eller min vän lyckas hela tiden, men vi är medvetna om vad vi håller på med och vi jobbar med det. Det är djupt rotade vanor som inte går att komma över hur som helst, det är nog någonting vi kommer att få arbeta med ett tag, kanske hela livet.

För en högkänslig människa som jag själv tror jag det är extra svårt att inte engagera sig i andra, då åtminstone jag känner hela energin hos den medmänniska som mår dåligt – oavsett om det är stress, sorg, frustration eller ledsamhet. Precis som jag känner i hela min varelse om människorna i min omgivning är lyckliga, glada och vid gott mod. Att skilja deras känslor från mina är en stor utmaning, som jag ständigt kämpar med. Det är inte förrän nyligen jag blev medveten om att det inte alltid är mina egna känslor som irrar omkring i min kropp utan signaler som jag plockat upp från omgivningen.

Hur går era tankar kring detta? Hur gör man för att ta “lagom” ansvar för sina medmänniskor? Hur gör ni som precis som jag “plockar upp” energi från människor runt omkring er?

Namaste

/S

Annons

Populärt från Yogaworld.se

Lämna en kommentar