Sofia Ekholm
Yoga World
Citat

Dags att plocka upp mitt liv igen

“Förlorar du dina drömmar så kan du också förlora förståndet”

– Mick Jagger

Citatet ovan fick jag syn på i min kalender (japp, kör fortfarande med pappersvarianten hihi) och det fick mig att börja fundera på det här med drömmar. Så klart. Och jag tror att det är fler än jag i detta nu, när det är sommar och ledigt för många av oss, som börjar fundera kring hur det egentligen står till med tillvaron. Kanske har du semester och tid och tillfälle att tänka lite mer på ditt liv – och kanske du upptäcker att du inte befinner dig där du vill vara. Att du någonstans längs vägen hakade på någon annans drömmar och därmed kom ur kurs utan att du själv märkte det. Förrän nu, när du sitter i skuggan och skrollar igenom andras lyckliga, lyckade, perfekta Instagramliv (HAHAHA) och känner att det faktiskt känns ganska tomt. Eller att det är någonting som skaver.

För det är så himla viktigt, det här med att följa sina drömmar. Att inte tumma på det man vill och behöver för att må bra och känna sig levande. Att våga ställa krav, trots att det kanske inte klingar i samklang med människorna runt omkring dig.

Jag tycker det är så svårt. I och med att jag fick lilla Aelia för snart 10 månader sedan så har näst intill allt fokus legat på henne. Och så kommer det att fortsätta vara, hon är mitt allt. MEN, ju längre tiden lider märker jag att jag blir mer och mer sugen på att “plocka upp livet” – mitt liv – och fortsätta förverkliga det jag drömmer om, både privat- och karriärmässigt. Mina prioriteringar har ändrats sedan jag blev mamma, en del drömmar också, men sedan några veckor tillbaka känner jag att tiden är kommen att åter igen ta ut riktningen.

En av de saker som jag tycker är svårast med det här är att ta hand om min egen energi utan att drabbas av dåligt samvete, trots att jag VET att jag som mamma behöver en paus då och då, och att jag inte är en sämre mamma för det. Jag vet det, jag skriver det och jag säger det till andra (haha, jag ÄLTAR det!) – men det är svårt att känna och ta till sig ändå. Ni av mina läsare som är mammor vet nog vad jag talar om? En gång läste jag någonstans att man har KONSTANT dåligt samvete som mamma. Då tänkte jag att det var bullshit. Nu vet jag att det nog är sant  😉

Men vad är man egentligen för förebild för sitt barn om man inte jobbar på att förverkliga det man drömmar om? Om man bara släpper taget om ens innersta längtan och låter andra styra ens liv i den riktning som passar dem?

Anyway, bebisar och mycket annat i livet kan få en att lägga sina drömmar på is ett tag. Det viktigaste är dock, tror jag, att man aldrig ger upp sina drömmar och alltid uppmärksammar dem i tanken, även om man inte just för tillfället aktivt kan ge dem all den uppmärksamhet som krävs för att man ska nå slutresultatet.

Namaste

/S

 

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.