Sofia Ekholm
Yoga World
Citat

Nu siktar jag lågt

Hejsan! 🙂

Idag är det måndag igen. Min man jobbade i lördags så helgen har bara flugit i väg. Precis som sommaren – poff sa det bara, så var det plötslig måndag och slutet på augusti.

Tänkte att jag skulle berätta en hemlighet för alla er som hatar att städa och dammsuga, som känner att det är så himla jobbigt att dra fram snabeldraken och svepa av golvet – och det är att den känslan förmodligen kommer att förändras så fort ni blir föräldrar. Inte bara så där, naturligtvis inte, det är fortfarande en urtråkig syssla MEN när man och barn åker och handlar, man får ta på sig ett par hörlurar och lyssna på en podd samt vet att man har minst en timmes ”egentid” framför sig, en timme att göra fint på hemma utan att någon vaknar/klagar/bajsar/gråter – det är REN NJUTNING 🤗

Och det var under en sådan ”njutningstimme” jag fick inspiration till dagens ämne, som är LÄGG RIBBAN LÅGT.

Den poppade inte upp i huvudet bara så där, jag lyssnade faktiskt på Malin Berghagens och Tess Merkels podd där de pratade om just förväntningar, om att lägga ribban lågt för att istället för att bli besviken istället förhoppningsvis bli positivt överraskad.

Så det tänker jag får bli lite av mitt tema den här veckan – att istället för att förvänta mig en massa istället helt enkelt chilla, ha låga förväntningar och försöka ta dagen som den kommer. Då kan det ju bara bli bättre, eller hur?  😉

Ända sedan tussen föddes (11 månader idag – hurra!) så har jag försökt (när jag kommit ihåg) att leva efter nedanstående citat:

”Expect nothing. Appreciate everything” – ”Förvänta dig ingenting. Uppskatta allting” ❤️

Fundera lite på det… visst är det en bra tanke?

Namaste

/S

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.