Sofia Ekholm
Yoga World
Veckans bästa

Stora planer på gång

När jag tittar tillbaka på den senaste veckan så ser jag att self care och livsnjutning har gått som en röd tråd genom dagarna. Hösten är här nu, det är ingen tvekan om saken. Och det känns som man behöver vänja sig lite vid det, att det liksom inte bara går att hoppa rakt in i en ny årstid. Kroppen och sinnet behöver ta det steg för steg, långsamt. Så förutom att utöka min tid på yogamattan har jag mjukstartat med att bada badkar och dricka rödvin. För vad är egentligen mer höst än det?

Veckans bästa:

Middag: Grön sommargrill har blivit Grön höst på Kallskänken, och med nya vegorätter på menyn kände mannen och jag oss manade att prova när det var dags att fira tennbeällop. Tussen sov gott med farmor och farfar som sällskap medan vi smuttade rosé och njöt av krispig potatis med jordärtskockscreme smaksatt med tryffel. Så gott! Innan hann jag med ett glas (sista för säsongen?) hos mamma vid kolonistugan. Ljuset hörni, ljuset 🤗

Överraskning: Vi firade som sagt tennbröllop förra veckan, och Henrik överraskade mig med en liten present. Jag blev så förvånad. Klev ur duschen och där låg ett litet paket på handfatet – med ett jättefint silverarmband i. Bild kommer, just nu är det inne på ”avkortning” hos juveleraren ❤️

Tv-tips: Höst betyder mer tid framför tv:n, åtminstone för min del. Just nu kikar jag på Kalles och Britas sex liv – Toppenbra, tankeväckande realityserie med äkta paret Kalle och Brita Zackari om att bryta sig loss från ekorrhjulet och följa sina drömmar – och hur svårt det kan vara när man lever i en parrelation och behöver ta hänsyn till den andre, som kanske inte alls känner likadant 🤔

Foto: Tomma tunnor/SVT

Planer: Ni ser bilden på mig när jag badar här över. I en plastbalja för vuxna. Funkar helt okej eftersom jag är ganska så petit (stor i orden, liten på jorden, som min kära mor brukar säga). Vill jag bada får jag helt enkelt använda vårt portabla badkar. För vi har inget riktigt. Och så har vi bara ett badrum. Hållbart? Absolut, men inte så bekvämt. Så nu har vi börjat planera för ett nytt badrum i källaren med stooort badkar där hela familjen får plats. Pepp! 🛀🏽

Hjälpreda: Mmm, eller ska jag kanske säga stjälpreda? Aelia ääälskar att plocka! Hon rensar väskor, plöjer skor, river böcker, kastar tvätt, sprider klossar… you name it. Men hur kan man bli arg på en sådan här liten tuss? Jag får ju skylla mig själv som satte tvättkorgen inom räckhåll för hennes nyfikna små händer.

Kål: Älsk på kål i alla dess former. Och älsk på Instagramkontot @foodfordarlings ❤️ Så jäkla inspirerande! Igår kväll lagade vi Karins sesam- och sojabakade spetskål med ingefära, och vitlök. Serverade med råris och srirachamayo. Så himla gott. Och enkelt. Och nyttigt. Och grönt. Hett tips alltså, till dig som söker något gott, enkelt, nyttigt och grönt 😉

Foto: Foodfordarlings/Karin Svensson

Ja, det var det 😊 Ni som följer mig vet att jag alldeles strax ska gå och ta ett yogapass. En skön start på fredagen och helgen. Och när vi ändå är inne på helgen – glöm inte att kika in på Yoga Worlds Instagramkonto. Det är nämligen jag som håller i trådarna där lördag och söndag, och ni kommer att få hänga med på både globalyoga och vernissage 🤗

Må så gott!

Namaste

/S

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.