Sofia Ekholm
Yoga World
Tips

3 heta serietips

Citat från OUTLANDER

Söndag, och vad passar bättre än ett inlägg om mina favoritserier? Inlägget har inget, nothing what so ever att göra med yoga, men så är det ju ibland  😉

I sommar har det av naturliga anledningar inte blivit mycket tv-tittande för min del. Istället försökte jag ta vara på de ljumma, tysta kvällarna när Aelia hade somnat genom att sitta ute och njuta i den sista solen. Men nu, när kvällarna blir allt mörkare och kyligare, och därmed gjorda för seriemys framför tv:n (gärna med massor av tända ljus och en kopp grönt citronte) vill jag tipsa om några serier som jag tycker om! Alla tre är historiska relationsdramatik (varav en lite fantasy – men bli inte avskräckt för det!) 🙌🏼

Tvärt emot vad de brukar säga på mello och vid liknande sammanhang är faktiskt dessa tips listade i inbördes ordning, det vill säga bäst först 🤗

OUTLANDER – Diana Gabaldons episka kärlekssaga som inte ens tiden kan stoppa är bland det bästa jag har sett, alla kategorier. Den handlar om Claire som råkar resa tillbaka genom tiden, från 1940-talet till mitten av 1700-talet, där hon träffar skotten James Fraser. Kvar i 1900-talet är hennes man Frank… Jag vet, det låter otroligt, overklig och kanske inte så bra. MEN, snälla! Är du ute efter en ny härlig serie att förlora dig i så ge Outlander en chans. Jag vågar nästan sätta min högra hand på att du inte kommer bli besviken ❤️

Foto: Lightbox.co.nz

KRIGETS TID – En spansk serie om Rifkriget i Marocko i början av 1920-talet. Här snackar vi drama, hjärta och smärta mellan adliga sjuksköterskor, läkare och en hunkig “local”” på ett militärsjukhus i nordafrikanska Melilla. Det är spanskt, yvigt, ganska förutseende och alldeles, alldeles underbart.

Foto: Netflix.com

KATEDRALEN VID HAVET – Träldom, pest, frihetslängtan och kärlek i medeltidens Barcelona. Historien om far och son Estanyol berör på djupet. Serien är fantastiskt vackert gjort men riktigt hemsk och obehaglig stundtals. Kanske inte något för den som brottas med djupa existentiella frågor. Spara den i så fall tills du är ute på andra sidan. Ni andra – SE DEN!

Foto: Streamly.com

Alltså, jag är så avundsjuk på er som har dessa serier framför er att titta på. Speciellt Outlander, där det finns tre (snart fyra) säsonger. Och de andra – ljuvliga!

Sitter du på något bra serietips får du jättegärna dela med dig i kommentarerna!!

Det var allt för nu. Vi hörs imorgon, då ska ni få ta del av ett tankeväckande citat. YES!

Kram på er ❤️

/S

 

1 kommentar

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.