Sofia Ekholm
Yoga World
Boktips

Åt helvete med det

Ända sedan jag lärde mig läsa i första klass har jag varit en riktigt liten bokmal. När jag började skolan kunde jag inte läsa mer än mitt eget namn men bara någon månad senare hade jag kommit upp till den mest avancerade läseboken Leo (minns ni, Ola, Elsa och Leo?). Intresset för böcker har hållit i sig genom alla år. Det var väl några månader där när jag precis hade blivit mamma som min läsning lades på is, men nu är jag igång igen 🤗

Att gå och lägga sig med en bok kan vara så mycket mer avslappnande än att titta på tv, tycker jag, och jag drar mig ofta tillbaka efter att vi har ätit middag för att få en stund för mig själv med en bok innan jag strålar samman med Henrik framför någon serie. Nu för tiden läser jag mycket böcker om personlig utveckling men jag älskar även skönlitterära romaner, gärna med historisk vinkel (precis som när det kommer till serier) För tillfället har jag ingen sådan på gång men jag tänkte dela med mig av vad som ligger på mitt nattduksbord just nu!

Önska och du ska få av Melissa Alvarez. Gillar du The Secret? Då måste du läsa den här! Måste. Författaren är en internationellt känd andlig coach som här går igenom universums 40 andliga lagar. Jag älskar den. Läs den en gång rakt igenom och använd den sedan som uppslagsbok eller inspiration beroende på var du befinner dig i livet och vad du vill uppnå. Som sagt, älskar den. I klass med The Secret som sagt, samt Munken som sålde sin Ferrari. Släpper den aldrig.

Det är några år sedan Familjens projektledare säger upp sig av Gunilla Bergensten kom ut. Det spelar ingen roll. Det är en av de bästa, kvickaste, mest pricksäkra böcker jag någonsin har läst. Känner du också att du är projektledare hemma? Fan, vi måste sluta curla våra män. Ja, för det är mest kvinnor som curlar sina män och inte tvärtom, det kan jag sätta min högra hand på. Det enda boken inte ger svar på är hur man ska gå tillväga för att framgångsrikt sluta vara en curlinghustru. Det får man lista ut själv. Men fatta allt som vi kvinnor behöver hålla i huvudet för att företaget familjen ska gå runt. Det är inte klokt. Inte konstigt att vi blir sjuka av utmattning. Att vårt blodtryck och puls går UPP när vi kommer hem från arbetet istället för NER som hos männen. Nej, det måste till en ändring. Börja med att läsa boken.

Sist men inte minst måste jag slå ett slag för en bok som jag inte ännu läst men är så pepp på att börja bläddra i, nämligen… Åt helvete med det, av John C Parkin. Alltså – hur befriande? Ibland blir man ju bara så trött på alla fromma människor och positivt tänkande. Då kan det vara skönt med ett mantra med lite bett i. Trots den smått komiska rubriken är det en seriös bok, där författaren menar att man genom att säga just Åt helvete med det släpper inre hinder som står i vägen för det man vill uppnå. Bland annat. Så sugen på att få sätta tänderna i den!

Vad säger ni, tycker ni om inlägg med boktips? Släng gärna iväg en liten kommentar i så fall ❤️

Och jag är alltid ute efter nya böcker att sätta tänderna i, så har ni något bra tips tas dessa tacksamt emot!

Namaste

/S

 

13 kommentarer

 1. Konsten att höra hjärtslag! Jag blev helt såld och numera sluter jag ofta ögonen och ”ser” världen genom andra intryck såsom hörsel tex. Hjärnstark av Anders Hansen och Lyckofällan, är tre av mina boktips just nu 🤗
  Angående min förra kommentar, iom blödningen, operationer och strålningen har jag inte fått dricka alkohol men nu när jag inte är under behandlingen ser jag så mycket framemot att smutta på ett glas vin! Ska bli spännande att se hur mina tankar reagerar på det 😄 kram!

  1. Hej Linn! Konsten att höra hjärtslag älskade jag oxå!! Ska prova att göra som du ❤️ Adr andra ska jag försöka komma åt att läsa! 🤗

   Okej, så härligt!! Hoppas du njuter och att du behåller lugnet (eller får det) – håll mig gärna uppdaterad! Kram 🎈

 2. Det var då helt sjukt vad vi verkar ha samma boksmak! Haha! Läser gärna alla de där böckerna! Ska kolla upp dem! 🙂

 3. Älskar boktips! Gärna mer sånt! 👌 Kan tipsa om Camilla Davissons romaner om Emma som går pilgrimsavandring. Och Wild av Cheryl Strayed!

 4. Känner verkligen igen mig. Och jag är definitivt mer känslig efter utmattning. Är visserligen fortfarande i den. 1-årskalas var för mig väldigt väldigt stort, därav en högre anspänning. Förstår att det blev mycket med allt vad ett 1-årskalas innebär. För att klara av de kalas jag haft senaste året så har jag minimerat och försökt stänga av förberedelserna så mycket jag kunnat. Känns kanske inte lika kul men tvunget för att ha energi till kalaset. Förra kalaset hjälpte gästerna till att duka. Var inte tänkt så men vi hann inte och det blev bra ändå. Hoppas de förlåtit oss 🙂

  1. Det kan jag lova att de gjort Lina 😂🙌🏼 Bra att ”kunna” låta gästerna hjälpa till, det måste jag bli bättre på. Snäste istället åt alla som ville hjälpa mig när jag stod och diskade 🙈
   Att ”leja bort” är en bra ide, vi hade exempelvis namngivningen på Park Hermina, sååå skönt! Bara gå dit o gå hem typ! Kram ❤️

 5. Älskar boktips! Tack för att du delar med dig av dem. Läser The Secret nu efter att du nämnde den. Har du läst Drömliv av Kajsa Ingemarsson och Karin Nordlander? Eller Den magiska gnistan av Kajsa Ingemarsson. Tips annars 🙂

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.