Sofia Ekholm
Yoga World
BebisHSP

Hur kan man åka ifrån sina barn?

Mammas lilla hjälpreda.

Lördag eftermiddag. Jag är lite förkyld och har precis kommit in från en liten lek/rensa/gunga/vinka till bilar-stund i trädgården tillsammans med Aelia. Känner mig glad men samtidigt lite hängig, ni vet. Underbart att hänga med dottern, samtidigt är det lite jobbigt när man inte mår helt hundra.

Så frågar Henrik och han och Aelia ska åka bort till farmor och farfar en runda, så att jag kan vila en liten stund. Ja, tack säger jag och börjar redan fantisera om en ostörd timme i soffan med en lite glass och en kopp te. Mysigt!

Så de gör sig i ordning för att åka, Aelia och Henrik. Och redan när de vinkar hej då genom rutan på ytterdörren känner jag saknad. Vill ha min lilla tjej hos mig.

Glass – botar allt utom saknad.

Och över en till bredden fylld skål med vaniljglass, årets sista hallon och smultron samt en snutt banan tänker jag: Hur kan man åka ifrån sina barn?

Hur kan man lämna dem en natt eller två eller gud förbjude – en hel vecka? Särskilt när de är så små!

Anledningen till att jag funderar i dessa banor är för att jag funderar i dessa banor. Funderar på att lämna min lilla tjej en natt alltså.

Orsaken: Yogagames i Malmö.

Har aldrig varit på Yogagames men den här gången verkar allt klaffa och det ser ut som om jag kan komma iväg.

En tre timmar lång tågresa samt en natt på hotell. SJÄLV.

Hur underbart?

Hur hemskt?

Kommer Aelia att sakna mig? Känna ett jag har övergivit henne? Kommer hon att tycka mindre om mig för att jag “försvinner” i ett dygn?

Hon kommer ju komma ner till Malmö dagen efter, få åka bil med pappa och mormor, bo på hotell och träffa sin lille kusin. Som om en ettåring nu bryr sig om sådant…

Så nu frågar jag er:

• Hur tänker ni kring en situation som denna?

• Är det jag som oroar mig i onödan?

• Är det svårare för högkänsliga att “lämna” sina barn?

Att sakna är ju inte farligt ❤️

Men kommer det bli mer lidande än njutning?

Min värsta tanke? TÄNK OM JAG DÖR.

Ja, tänk.

Fan, måste sluta tänka.

 

Namaste

/S

7 kommentarer

 1. Förstår dig. Hade själv svårt att lämna. Jättejobbigt. Samtidigt så visste jag att jag behövde tid för mig själv för att må bättre. Känn efter vad du behöver. Efter denna vistelse kanske du fått nya krafter. Själv fokuserade jag på syftet med mitt beslut när jag saknade och då kändes det bra. Att det skulle stärka mig och då gör det gott för barnen när jag kommer hem. Och detta med att dö… det tänker jag också på ibland. Att det kan hända när som helst, var som helst. Hemsk tanke.
  Hon kommer inte tycka mindre om dig för att du är borta. Berätta varför du åker. De små förstår mer än vad man tror 🙂 Jag tror att om du är trygg med situationen och vem som tar hand om henne så är hon trygg ❤ Kram!

  1. Åh Lina! Du har så rätt! Men grejen är; jag BEHÖVER inte åka, det är bara för nöjes skull. Då är det mindre ”legitimt” känns det som, än om man typ skulle åka bort pga jobb… 😓❤️

   1. Förstår om du tänker så. Men nöjen behöver man också 😀 Absolut! Tänk vilken glad mamma hon och pappa får träffa sen 😀 Helt klart legitimt tycker jag.

 2. Åk! Du behöver det och längtar efter det och kommer hem som en ännu gladare mamma. Tänk vad kärlek du kommer ge när du kommer hem och barn har dessutom inte samma tidsuppfattning så längtan kommer vara större för dig. ❤️ Du är både mamma och en egen individ, ibland mer av den ena och ibland mer av den andra men fortfarande med lika mycket kärlek till ditt barn. Tror absolut hsp-människor har svårare att göra sådana saker då samvetet tar över, vi tror att barnen har lika mycket tankar och känslor som vi har och att det därför ska känna sig övergivna och oälskade. Tog lång tid för mig innan jag åkte bort och känslan när jag insåg att sonen hade såå kul utan mig med pappan, mormodern osv var helt obeskrivlig. 🌸

  1. Åh, tack för dina kloka och tänkvärda ord Anna ❤️ Så fantastiskt att ha all er fina läsare som kommer med så kloka råd och tankar. Jag ska åka, för du har rätt; jag behöver det. Tack igen, och kram!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.