Sofia Ekholm
Yoga World
CitatLivsnjutningYoga

8 saker jag ser fram emot i höst

Det är måndag och vi har precis ätit lite frukost på balkongen här nere på Mallorca. Vi ser havet från vår balkong (spana gärna in min Instagram @sofia_ekholm för bilder och stories), och förhoppningsvis blir det ett dopp eller två där idag 💦

Jag är så tacksam att vi får en vecka tillsammans här nere i värmen, Henrik, Aelia och jag ❤️ Hemma i Sverige är ju hösten igång på riktigt, ingen tvekan om den saken. Förra veckan möttes jag av kall dagg eller frost på gräsmattan när jag gick ut och hämtade tidningen på morgonen, och löven började alltmer skifta i gult och rött. Nä, trots att det är vackert ser jag inte riktigt fram emot den kalla perioden med kyliga vindar som redan kräver både mössa och vantar. Så därför är det skönt att få en bonusvecka här nere.

Igår kväll funderade jag på hur jag ska “hantera” hösten och vintern när jag kommer hem, och kom på att den ju faktiskt innehåller en massa härliga saker också. Det gäller bara att öppna ögonen och se det. Känna det. Omfamna det. För att längta efter vår och sommar gör inte att det blir varmt. Att njuta och mysa blir alltså min taktik 😍

Och för att muntra upp mig själv bestämde jag mig för att lista ett gäng saker som jag ser fram emot. Varsågoda ❤️

1. Att Aelia ska börja gå. Just nu behöver hon stöd, gärna av två händer, men hela tiden ska det vankas fram och tillbaka, runt runt runt. Puh! Och får hon inte som hon vill så blir det gnäll och gråt. Kan riktigt känna hennes frustration och ser fram emot en lite mer självständig tjej när det släpper. Kanske tar hon sina första steg här nere? 🤗

2. Yogagames. Ja, planerar att gå på mitt första Yogagames i Malmö i november. Pepp! Med det är också dubbla känslor. Mer om det här. Och TACK för alla kloka kommentarer och synpunkter – ni är verkligen guld värda ❤️

3. Glögg. Vitt vin och rosé göre sig snart ej besvär längre. Nu längtar jag efter glögg och pepparkakor med ädelost! SÅ GOTT!

4. Mörka kvällar. Jag älskar det faktum att kvällarna blir mörkare, det är ju sååå mysigt att äta middag i skenet av tända ljus! Goda vegetariska grytor, pastarätter eller bara mackor och te i soffan – MYS 🤗

5. Ingefärste. På tal om te. Just nu har jag en liten hangup på ingefärste. Kryddigt och värmande med en bit råsocker till. Mmm 😍

6. Yoga. Innan jag åkte ner hit hade jag fått in en riktigt bra rutin, med tre pass i veckan. Tisdagar och fredagar kör jag globalyoga och söndagarna ämnar jag ägna åt en timmes yinyoga (vilket jag inte riktigt diggar men så väl behöver)… 🙈

7. Frukost. I somras började jag äta frukost ute en morgon i veckan. Jag älskar det. Nybakat bröd, kaffe och så en stunds tyst reflektion kring livet. Ja, min ensamfrukost är en rutin jag verkligen vill hålla fast vid ❤️

8. Yogaworkshop. En workshop med kroppens chakran i fokus står inskriven i almanackan. Så intressant! Och skönt att få ta bilen över Ölandsbron till Vickleby och mysiga Studio Wi.

När jag kikar på listan ser jag ju att det mest är enkla grejer som ”gör livet”, som jag ser fram emot. Och det ska jag försöka komma ihåg när deppigheten och tröttheten tränger sig på, för det gör den emellanåt.

Det spelar ingen roll hur gärna jag vill hålla mörkret på halster, så det är lika bra att acceptera och ”välkomna” så gott det går när deppiga  tankar, förlamande trötthet och tårar knackar på. Och försöka komma ihåg att det bara är en dålig dag, inte ett dåligt liv (vilket åtminstone jag får för mig när allt känns jobbigt).

Nu ska jag slita mig från bloggen och pussa lite på min lilla Aelia innan det är dags för hennes förmiddagslur. Och så ska jag ta mig en kopp kaffe till.

Ha en fin dag ❤️

Namaste

/S

1 kommentar

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.