Sofia Ekholm
Yoga World
BarnHSPResorYoga

Trainwreck – Att ladda mammabatterierna

Foto: Pixabay.com

Onsdag – högkänslighetsonsdag ❤️

Idag tänkte jag skriva om hur jag som högkänslig kvinna, mamma och yogi påverkades av att vara borta en natt hemifrån och delta i Yoga Games ☺️

Vad tror ni? Gjorde resan slut på mina krafter eller hjälpte den mig att fylla på energi?

Grejen är, att jag var så sjukt pigg från det att jag lämnade Kalmar centralstation på lördagsmorgonen till det att jag landade hemma i villan på söndagseftermiddag. DÅ kom tröttheten över mig. Fysiskt och psykiskt.

Trots att jag inte hade träffat min dotter på 1,5 dygn hade jag svårt att ”orka med” hennes gnäll (snart 14 månader, separationsångest, kan gå men vågar inte riktigt på egen hand och så tänder på gång. Hela tiden). Det gjorde att jag kände mig ganska värdelös faktiskt. Jag – som fått en jättepaus – pallade inte mer än en liten stund 😢

När vi badade henne innan läggdags höll jag på att svimma (seriöst) och jag somnade redan klockan 20.45… Japp, Yoga Games och att resa tar på krafterna.

Yoga Games då – Hur upplevde jag som högkänslig detta event? Förutom att man omgavs av en hel del bra yogis (fysiskt sätt), vilket skapade lite avundsjuka haha, så var det ganska lätt att liksom stänga in sig i sin egen bubbla. Det berodde nog på att det var så mycket folk, överallt, hela tiden. Mitt matta var mitt space, min fristad. Vid lunchen kändes det dock som om jag hade behövt dra mig undan och äta i lugn och ro, men på grund av tidsbrist gick inte det. Nästa gång ska jag se till att jag får en lite längre paus samt ta med mig egen mat så att jag bara kan leta upp ett tyst hörn för mig själv och återhämta mig.

Majja, min bloggkollega, som också har en liten dotter, berättade att hon också känner sig pigg under själva resan, trots att det är fullt upp. Hon tror att det beror på att hon har ”huvudet för sig själv” och inte behöver tänka på den lillas behov. Jag tror att det ligger någonting i det ❤️

Slutligen – ångrar jag att jag åkte ifrån min lilla dotter?

Inte en sekund 🙈

Jag har saknat henne naturligtvis men hon har haft det så bra hemma (vilket konstanta lägesrapporter och bilder har visat, haha). Och nu har jag bestämt mig för att jag ska ta en natt away from home på egen hand då och då, kanske en gång i kvartalet, för att ladda mammabatterierna.

Så från att ha varit så jätteosäker på om jag skulle åka har jag nu fått mersmak. Jag vill och behöver ta en natt på egen hand då och då. Det mår alla bra av i slutändan tror jag ❤️

Men vet ni vad jag ska göra då, nästa gång? Typ ingenting. För den här gången var jag ju bara tvungen att ”passa på” och göra en massa saker, fylla ut varenda minut, när jag egentligen borde ha satt mig och fulglott rakt ut. Så det blir det mer av nästa gång, fulgloende 😳 För jag tror att det var den konstanta påkopplade läget som fick mig att krokna.

Vad tror ni?

Namaste

/S

7 kommentarer

 1. Det tror jag också. Jag förstår verkligen att du var trött efter detta! Du var i full gång. Själv hade jag med säkerhet somnat innan 20 😉. Men jag tror att du påfylldes med energi i längden. Bra idé med att åka bort och göra ingenting! Dock inte säkert man är jättepigg efter det heller. Beror nog på hur länge man behöver glo 😂 Förstår behovet! Senast jag var på spahotell valde jag att glo 2 timmar på rummet först. Så skönt! Sedan spaa på kvällen när lugnet lagt sig 👌
  Lycka till med planerna för nästa laddning 😀
  Kramis🌸

 2. Jag känner så väl igen mig i din trötthetskänsla efter att ha varit borta. Det spelar ingen roll att jag “varit ledig”, jag är tröttare än nånsin. Behöver egentligen en hel dags ledigt för att komma ifatt igen.
  Sen det där med att vara pigg på resan men få trötthetsattacken nr 1 så fort man kommer hem, den känns ju klassisk! 😀 Jag tror vi högkänsliga aldrig riktigt slappnar av till 100 % när vi är iväg, så vi kör järnet och är superpå och tar in ALLT, för att sen när vi kommer hem till sitt trygga hem fullständigt DÄCKA. 😉
  Förresten, du vet väl att jag skrev om dig idag?! 😉 Haha! https://mellan-raderna.com/2018/11/08/tips-pa-personliga-bloggar/

  1. Såg det nu, TACK fina ❤️❤️❤️

   Ja, att man skulle behöva en veckas semestern har jag skojat” om länge, innan jag fick reda på att det fanns något som hette högkänslighet. Då fattade jag varför #smartass 🤔😵
   Kram!

 3. Jag blir så glad för varje inlägg som kommer från dig, har alltid känt mig “annorlunda” för att jag kört mera återhämtning än andra och har alltid jämfört mig och tänkt att kan hon eller han så ska väl jag också orka men priset har alltid blivit en känsla av utmattning. Men tackvare dig så har jag kommit underfund med att vara “annorlunda” handlar om att vara högkänslig. Så när min man och närmaste nu vet så funkar livet kanon när jag har tid för återhämtning men slarvar jag, ja då ligger jag där. Så du har haft en stor betydelse för mitt uppvaknande och för att min framtid nu kommer bli mer njutbart. Så tack ❤️

  1. Madeleine, så glad jag blir! Det är kommentarer som dina som gör det “värt” att blotta sig. Underbart att höra att du fått kännedom om din högkänslighet, och att du vet hur du ska ta hand om den. Tack, tack, tack för dina ord, önskar dig all lycka till <3

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.