Sofia Ekholm
Yoga World
BarnHSPPersonlig utveckling

Folks förutfattade meningar

Hej kära hsp:are och alla andra som hittat hit idag ❤️

Har tänkt lite på det där med hur vi högkänsliga uppfattas av andra, icke-högkänsliga.

Den uppfattningen jag har fått är att många som inte vet vad det handlar om bara ser högkänsliga som ”extra känsliga” som egentligen borde vila upp sig och ”ta sig i kragen”. Skärp dig och va som folk, liksom.

Så är det ju inte.

Att vara högkänslig är så mycket mer komplext, vilket bilden ovan visar 👆🏼

Men har ni som är högkänsliga upplevt att andra tycker att ni är egoistiska, bara tänker på er själva och era känslor – när det enda ni gör är att markera vad som är okej och vad som inte är okej, för att ni ska mäkta med situationen?

Det har jag.

Och jag undrar: Hur hanterar man det?

För okänsliga inför andras känslor och humör är ju det sista vi är. Vi känner ju in så pass mycket att det blir too much, och därmed måste sätta ner foten.

När jag precis hade fått Aelia fick jag höra att ”det är nog bäst att du vilar upp dig så att du orkar med när Aelia börjar sin framfart” (dvs när hon börjar gå och blir mer aktiv).

Vem säger så?

Jo, en människa som säger sig förstå. Som vill mig väl. Tydligen. Hm.

Men jag tänker ändå:

Varför säger man så om man inte vill kasta lite skit och skuldbelägga?

Och vad får den personen ut av att vilja få mig känna mig otillräcklig?

Det klarar jag alldeles utmärkt på egen hand, kan jag säga, det behöver jag inte hjälp med.

Hur tänker ni?

Hur hanterar ni det?

Igen handlar det ju till syvende och sist om att sätta gränser för att mäkta med… livet.

Namaste

/S

2 kommentarer

  1. Vilket bra inlägg 🙂 Jag stör mig på att så fort en högkänslig sätter ned foten så blir det lite ojojoj, shitmajgad, får hon göra så?! Medan andra mindre känsliga (okänsliga?) sätter ned foten varenda dag utan att vare sig de själva eller omgivningen funderar något närmare på det. Personer som är mer samvetsgranna, lyhörda och känsliga förväntas tydligen inte tänka på sig själva, och när de plötsligt gör det så blir det värsta grejen. Vilket gör det om möjligt ännu svårare att faktiskt sätta de där gränserna! Usch 🙁 https://mellan-raderna.com/

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.