Sofia Ekholm
Yoga World
BoktipsResorTips

I like it hard

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.


Halloj lördag!

Jag sitter på tåget på väg till Stockholm! Bredvid mig har jag en kopp kaffe och en macka, datorn är uppslagen och mina brusreducerande hörlurar tar bort det mesta av de omgivande ljuden. (HSP-tips förresten – boka alltid första klass – MYCKET tystare!)

Behöver jag säga att jag har det ganska bra?

It’s the little things… som de säger ☺️

Tänkte dela med mig av några boktips (det brukar ju vara ganska uppskattat ☺️), för trots att jag är trött småbarnsmamma så läser jag faktiskt mer än någonsin. Ja, det är sant. Att krypa ner med en bok efter middag och disk är mitt bästa avslappningstips!

Alla böckerna jag tipsar om här handlar om livsval, att välja sitt liv, att välja bort, om mod och insikt. Och jag antar att det är därför de har hamnat i mitt knä (hej universum!) – för det är just kring existentiella frågor mina tankar snurrar just nu 🤔

I veckan läste jag ut en bok som var så bra. Så bra. Rörande. Hemskt. Fantastisk. Ska du bara läsa en bok i år (eller nästa), så låt det bli denna! Eller om du funderar på att köpa någon en bok i julklapp. Boken heter Cirkusflickan och handlar om två kvinnors öden under andra världskriget. De kommer från olika bakgrunder men kriget tvingar dem samman och de uppträder som trapetsartister på en cirkus – en omkringresande cirkus som ett tag fungerar som deras gömställe från nazisterna. Vänskap, kärlek, mod och krig. Och ett oväntat slut. Läs! LÄNK ❤️

En annan bok som jag vill tipsa om är En annan Alice av Liane Moriarty (hon bakom Big little lies, ni vet). Det handlar om en ung kvinna som drabbas av minnesförlust och när hon vaknar upp har hon glömt de senaste tio åren av livet. Mycket händer på tio år, både runt omkring men även inuti, och Alice märker att hon under detta decennium tappat bort sig själv och blivit en människa hon inte alls gillar… LÄNK till boken. Pocket hittar du HÄR.

Välj honom av Agnès Ledig är en annan bok som jag rekommenderar varmt. Den handlar om en kvinna som hamnar snett i livet, väljer fel man trots varningstecken och människor runt henne som älskar henne och vill henne väl. Tragedier och olyckor leder till insikt, och efter det värsta som kan hända vågar Juliette bryta upp. Men vad har hon kvar? LÄNK till boken, och för er som föredrar pocket klickar HÄR ❤️

Vem kan motstå en titel som Bränn alla broar? Inte jag… Här träffar vi olyckliga Liv som bestämmer sig för att begå självmord. Men så hittar hon ett brev som hon skrev till sig själv i ungdomen, ett brev med en uppmaning om att hon någon gång skulle vilja ta livet av sig istället ge livet en sista chans, spendera alla pengar och göra det där hon drömt om men aldrig vågat. Tankeväckande! LÄNK till boken, och HÄR hittar du pocketen.

Rekommenderar som sagt alla dessa böcker å de varmaste, men allra mest Cirkusflickan  Åh, vad jag önskar att jag hade den framför mig i jul 🤗

Nu ska jag luta mig tillbaka och vila lite innan jag kommer fram till STOCKHOLM (pepp! 🤗)

Kram – och namaste

/S

 

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.