Sofia Ekholm
Yoga World
Yoga

Matförgiftning och Satya

Måndag – och här ligger jag i soffan och försöker hämta mig från en hiskelig matförgiftning som drabbade mig i fredags kväll 😅 Tussen sov som tur var när allt satte igång men mannen fick köra i ilfart från Växjö och hem då jag på mindre än en timme fick ont i kroppen, strax under 40 graders feber och började kräkas. Fortfarande lite förundrad (!) över hur snabbt det kan flyga på en… 🤨

Nu är jag i alla fall bättre även om min taniga lekamen behöver ytterligare någon eller några dagar på sig att hämta sig från den lilla prövningen. Och i brist på andra idéer så har jag lånat en liten lista från PT-Fias blogg som får sammanfatta föregående vecka:

Veckans prioritet: Tussen och att hennes vecka fick en bra balans mellan aktivitet, vila och socialt umgänge. Tror på att ta det lite extra lugnt här hemma nu när hon ska in i nya rutiner med förskola och därmed en massa nya bekantskaper.

Veckans träningsinsats: Två yogapass blev det, några cykelturer fram och tillbaka till stan och så några vagnpromenader. Helgens långpromenader och pulkaåkning blev det inte mycket med 🙄

Veckans frukost: KAFFE, keso, müsli och rivet äpple. I helgen: Nån slags fil med goda bakterier och skivad banan 🥴

Veckans vardagslyx: Shit, jag har verkligen unnat mig att äta ute den här veckan – frukost, några luncher och så några middagar på det. Största utgiftsposten just nu, men vad gör det när det är så gutt! 💸

Veckans mående: Toppen – tills i fredags kväll 🤮

Veckans fail: Ja, det får väl den där måltiden som orsakade matförgiftningen räknas som… har fortfarande inte räknat ut vilken av alla delikata köperätter som ligger bakom… 😫

Veckans aha-upplevelse: Just nu jobbar vi med yaman Satya på yogaklasserna. Satya – sanning/att vara sann – mot sig själv och andra. Tror du att du är en människa som aldrig ljuger? Think again 😂 ”Clementinerna är slut” eller ”TV:n är trasig” är bara två av de lögner jag dragit senaste veckan. Oskyldigt -javisst. Frågan man bör ställa sig är snarare varför man ljuger. Vad är det man hoppas uppnå eller undgå? Och vad säger det om en själv?

Ni som jobbat med Satya – hur går era funderingar? ❤️

Namaste

/S

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.